Kadir sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası Ödenmeyen Otomatik Ödeme Talimatlı Fatura

İş Bankası Ödenmeyen Otomatik Ödeme Talimatlı Fatura
16 Kasım 2023 19:41

5** 4** ** *2 numaralı GSM hattımın 17.06.2019 tarihi itibariyle otomatik ödeme talimatım bulunmaktadır. Otomatik ödeme talimatımın devam etmesine rağmen 13 Kasım 2023 son ödeme tarihli faturamın ödemesi gerçekleştirilmemiş ve ödemenin yapılmadığı tarafıma bildirilmemiştir. Bu olumsuzluktan ise haberim; GSM operatörünün faturamın ödenmediği gerekçesi ile iletişime kapatılacağının ve yeniden iletişime açmak için açma kapama bedellerinin dahil tüm masrafların ödenmesinden sonra mümkün olacağını belirten bilgilendirme mesajından sonra oldu.
Bunun üzerine bankanın müşteri hizmetlerini aradım mesajın içeriğinden bahsederek konu hakkında bilgi istedim. Müşteri temsilcisi yaptığı kontrolde sistemsel bir sorun nedeniyle ödemenin gerçekleşmediğini beyan etti. Ben de ödeme yapılmadıysa neden tarafım bilgilendirilmedi diye sorduğumda böyle bilgilendirme işlemlerinin olmadığını talimatlı faturalarımın ödeme işlemlerinin yapılıp yapılmadığının kendim tarafımdan kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Şimdi yetkili arkadaşlara sormak istiyorum;

İnsanlardan otomatik ödeme talimatı almak için fatura takip derdinden kurtulun sizin yerinize biz takip edelim diyerek kırk takla atarak otomatik ödeme talimatı alıyorsunuz, sonra ödemiyorsunuz ve takip sorumluluğunu fatura sahibine atıyorsunuz. Şu an bankanızda 14 tane ödeme talimatım var. Ben faturalarım ödendi mi ödenmedi mi diye her ay bunlara bakacaksam size neden ödeme talimatı veriyorum.
Faturayı zamanında ödemiyorsunuz tarihi geçen faturayı ben kendi hesabımdan münferit olarak ödemeye çalışıyorum bir de utanmadan işlem ücreti talep ediyorsunuz.
Bu zamanında ödemediğiniz faturalara yansıyacak gecikme, açma kapama ücreti gibi masrafları siz mi karşılayacaksınız yoksa fatura sahibi mi?
Bundan sonra ki süreçte benzer sorunları yaşamaya devam edecek miyiz? Her ay acaba bu ay ödenmeyen faturam var mı diye ben tek tek kontrol etmek zorunda mıyım? Eğer edeceksem ben kendi faturamı kendim öderim. En azından ödemezsem de kendim ödemedim derim.

Bunlara cevap vermenizi rica ediyorum.

Kadir
Kadir
28 Kasım 2023 07:27

Ödenmemiş sadece bu faturamın olduğunu sanıyordum. Ama öğrendim ki bunun haricinde otomatik ödeme talimatlı iki faturam daha ödenmemiş.

İş Bankası'nda Otomatik Ödeme Talimatı İptali Sorunu Ve Mağduriyet

24 Eylül 2025 21:07

10 Mayıs 2025 11:25
Otomatik Ödeme Talimatı İle Faturam Ödenmedi, Mağduriyet Yaşadım
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

19 Mart 2024 19:27
İş Bankası Otomatik Fatura Ödeme Talimatı
Anil sonuçtan hiç memnun değil

16 Aralık 2024 20:04
İş Bankası MaxiPuan Kampanyasında Yaşanan Sorunlar
Mehtap sonuçtan hiç memnun değil

14 Ocak 2025 23:32

İş Bankası Kategorileri