Berkan sonuçtan hiç memnun değil

iPhone 14 Sarı Ekran/ Ekran Parlaklığı Düşüklüğü

Berkan
25 Ocak 2023 19:23

1.5 ay önce apple.com üzerinden iPhone 14 satın aldım. Telefon elime geçtikten sonra gün içinde kullanımda çok hızlı şarjının bittiğini fark ettim yarım günde bitiyordu. Apple Müşteri Hizmetleriyle görüştüm bunun normal olmadığını söylediler değişim hakkınız var, değiştirelim dediler, telefonu gönderdik. Sonrasında yeni telefon geldi ama ekranı Nokia3310 un daha parlak ve beyazdır. Apple farklı ekran paneli kullanıyormuş normal deniyor buna. Telefonun ekranını güneşi bırak odanın içindeki lamba bile daha parlak olduğu için telefonun ekranı gözükmüyor. Bunu da değişim için gönderdik. Not aldırdık Müşteri Hizmetlerine bu şekilde olmasın mağdur olduk vs. Bugün yine geldi telefon yine sapsarı. İPhone 14 e 33.000TL ye satıp parlaklığı bile olmayan yan sanayi ekran takıp satıyorsunuz ve bu normal oluyor. Telefonun ekranı sarı ve ekran parlaklığı yok telefonda. Normal deniyor bu normalmiş sanki bedavaya telefon veriyorlar da normal. Sen bu telefona 33.000 TL iste hem de Nokia3310 ekranlı telefon gönder. İPhone 14 alacaksanız bunları göz önüne alıp alın. Ben kalitesiz de kullanırım derseniz alabilirsiniz ama telefonu gece kullanabilirsiniz gündüz ekranı gözükmüyor bile. Buradan da yardımcı olmayacaklar çünkü normalmiş ekranın sarı olması Apple öyle üretiyormuş. Türkçesi kötü iPhone 14 serileri Türkiye de satılıyor arada denk gelirse iyi gelebilir. Alacak arkadaşlara iyi şanslar. Ben 31.000 TL'ye aldım telefon 33.000 TL oldu hala kullanamıyorum 1.5 aydır. Parayı verdik bize oyuncak gönderdiler.

Erdoğan
Erdoğan

Aynı sorum bende de var. Çözüm bulabildiniz mi?

Kübra
Kübra

Merhabalar. Bugün iPhone 13ü arkadaşımla ekranımı karşılaştırdım. Benimki daha sarımtrak ve parlaklığı düşük duruyordu. Size önerim şu; Erişebilirlik - ekran ve metin puntosu - otomatik parlaklığı kapatın. Ben yaptım ve ekranım bir anda canlanmaya başladı. Parlaklığı yükseldi. Bu sorunu yaşıyorsanız bir de dediğimi deneyin sonucu fark edeceksiniz. Ve true tone'u kapalı konumda tutun. Ekranı hafif sarılaştırıyor. Şunu da söyleyeyim oto parlaklığı kapatınca ekran çok göz alıyor. Haberiniz olsun. Umarım yararlı olur.

Emine sonuçtan hiç memnun değil

WhatsApp İcloud Yedekleme Sorunu Günlerdir Çözülemiyor Destek Yetersiz

Emine
17 Aralık 2025 18:56
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

İphone 14'te Hızlı Pil Sağlığı Düşüşü Ve Isınma Sorunu Servis Sonrası Devam Ediyor

Hakan
17 Aralık 2025 01:50