Halkbank Konut Sigortası Yenilemesi

30 Nisan 2024 15:44

Merhaba,

28.04.2023 tarihinde yapılan ve 28.04.2024 tarihinde sona erecek olan 5588***25/0 poliçe numaralı konut sigortasının yenilenmemesi için Halkbank'a 22.04.2024 tarihinde başvuruda bulundum. Henüz yenileme tarihi gelmemiş olan konut sigortası, bilgim ve onayım dışında ve üstelik bir gün önce yenilenmemesi için talepte bulunduğum halde, resmi tatil olan 23.04.2024 tarihinde habersizce ve bana ait olmayan, kredi çekerken zorunlu tutulan Artı Para hesabından onayım olmaksızın ücret kesilerek yenilenmiştir. 22.04.2024 tarihinde Anadolu Sigorta'dan konut sigortası için daha yüksek teminatlı ve daha uygun bir teklif almış bulunmaktayım ve 9 taksitle ödeme imkanı sunulmaktadır. Bu nedenle sigortayı banka şerhi ekleyerek Anadolu Sigorta'dan yaptırmak istiyorum. Banka, konut kredisinde sunduğu avantajlı faizi, iptal durumunda iptal edeceğini belirterek tüketiciyi tehdit etmekte ve yenilemeye zorlamaktadır. Şu anda Artı Para hesabımdan çekilen tutarı nakit olarak ödeme şansım maalesef bulunmamakta ve bankanın usulsüz yaptığı işlem nedeniyle borçlu durumdayım, üstelik faiz de ödemek zorunda bırakıldım. Kanunda, 'Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenebilir. Konutlar veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Sigortanın yenilenmesi kredi kullananın sorumluluğundadır. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde hayat sigortası yaptırılabilir. Ayrıca, sigorta özel klozunda 'sigortalının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur' ifadesi yer almaktadır. DASK dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir.' denilmektedir. Buna rağmen hesabımdan onayım olmadan konut sigortası kesintisi yapılmıştır. İzinsiz ve onayım dışında yapılan 5588***25/0 sigorta poliçesinin iptalini ve onayım olmadan çekilen meblağların hesabıma iadesini talep ediyorum. İptal edilmediği ve hesabıma geri iade edilmediği takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne, Türkiye Bankalar Birliği'ne ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

30 Nisan 2024 15:58 (Şikayetten 14 dakika sonra)

30 Nisan 2024 16:58

İbrahim
İbrahim

Sonuç aldınız mi aynı durumda bende muzdarip oldum

Burhanettin
15 Nisan 2024 23:37
Ayşin sonuçtan hiç memnun değil

Ayşin
06 Ekim 2024 00:49