Ümit sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredisi

Halkbank Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredisi
15 Mayıs 2024 15:43

Değerli Yetkililer,

Halkbank'tan 2021 yılında aylık ödemelerle 60 ay vadeli kredi çektim. Bu konuda bakanlığımıza ve Halkbank'na müteşekkiriz. Aldığımız kredi çok işimizi gördü.

Kredi çektiğim esnaf kefalet kooperatifinden Hazine Bakanlığı tarafından esnaf kredisi faiz oranlarının geriye dönük olarak değiştirildiği hakkında telefonuma mesaj geldi. Kredi ödemelerime baktığımda aylık ödemelerimin 1000₺ civarı arttığını gördüm. Ben basit usulde kazanç sağlayan emekli bir esnafım. Ekonomik şartlardan dolayı millet alışverişi de kesti, bıraktı. Dükkanı zararına açıp kapatıyorum. Hatta 6 aydır emlakçıya satılması için verdim, alacak müşteri bile çıkmıyor. Benim aylık kazancım 1000₺ artmadı bile.

Bugün yoğun olarak kooperatif ve esnaf odası ile görüştüm. CİMER, Tüketici Hakem Heyeti'ne dava açmaktan ya da kredimin kalanın tamamını ödemekten başka bir çözüm bulamadım.

Size buradan yazma nedenim üst makamlara esnafın çaresizliğini dile getirmek ayrıca sizin bize sunacağınız bir çözüm varsa öğrenmektir.

Lütfen bu ekonomik şartları bizim açımızdan tekrar değerlendirmeye alarak bu çıkan karardan vaz geçilmesine yardımcı olun. Gerçekten ekonomik durumlarımız sanılandan çok daha kötü...

Saygılarımla.

27 Mayıs 2024 16:10 (Şikayetten 12 gün sonra)

Halkbank Esnaf Kefalet Eski Çekilmiş Kredi Faiz Artışı

14 Mayıs 2024 16:11
Berkay sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Esnaf Kefalet Geçmişe Dönük Faiz Oranı Değişikliği

Berkay
16 Mayıs 2024 13:42
Nihat sonuçtan hiç memnun değil

17 Mayıs 2024 12:08

14 Mayıs 2024 23:54