İrfan sonuçtan hiç memnun değil

09 Eylül 2024 06:10

Garanti Bankası'nın Güvenlik Zaafı
08.08.2024 tarihinde Garanti BBVA'dan yazılı bir telefon geldi. Açtım, bir kadın ismimi hitap ederek yıllar önce kızıma bireysel hayat sigortası yaptırmış olduğumu hatırlattı. Evet dedim, fakat 5-6 ay prim ödeyip yıl sonu primler çok yükselince ödemeyi bıraktığımı, 3 yıl dolmadan da içerideki parayı alamadığım için Garanti hesabımda şu anda 3200 TL bakiyem olduğunu, buna ilave bonuslarla birlikte 4000 TL almayı hak kazandığımı söyledi. Tabii, ben de emekliyim, sevindim. Ben onu unutmuştum. Peki nasıl alırız dedim. Telefona SMS ile doğrulama kodu gönderdim, gelen numaraları yazıp gönderin ve onay butonuna tıklayınız dedi. Bu arada beni, 'Bankamızdan memnun musunuz? Temmuz maaşları artması ile promosyonlar yükseldi. Haberiniz var mı?' gibi oyalama taktiği ile hesabıma girip 5000 TL nakit avans, 3200 TL ve 1000 TL ek hesap ile birlikte 9200 TL çekmiş. Ayrıca 40000 TL adıma kredi onaylatmış, akabinde 30000 TL talep etmiş, onay bekliyor. Bu işlemler sadece 2 dakika içinde oluyor. Ben 70 bin lira kredi için bankaya gitsem akşamı yaparım. Garanti Bankası'na soruyorum, bu 2 dakikada yapılan işlemler güvenlik biriminde hiç mi sinyal vermiyor ve beni uyarmıyor? Beni arayan Garanti BBVA'dan yazılı olmasaydı ben bu telefonu açmazdım, bu kadar mağdur olmazdım. Ben emekli maaşı ile geçinen bir insanım. Ben farkına varıp telefonu kapatmasaydım, onayı bekleyen 30 bin de gidecekti.

06 Eylül 2024 23:09
Engin sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2023 12:47

26 Ocak 2024 17:28