Damla sonuçtan hiç memnun değil

Enpara.com Ve QNB Finansbank'ta Yaşanan Havale Sorunu

Damla
19 Ağustos 2024 14:00

16 Ağustos akşamı B**** D****** isimli “TR53**************************25” numaralı hesaba arka arkaya 2 defa havale yaptım. Maalesef ürün alımı vaadiyle mağdur oldum ve havale yaptığım dakikalar içerisinde durumu anlayarak Enpara.com müşteri hizmetlerini aradım. Kendilerine bu 2 havalenin de yanlış olduğunu ve paramın acilen iadesinin alınması ile ilgili başvuruda bulundum. Fakat müşteri hizmetleri inceleme yapılıp geri dönüş yapılacağını iletti. Akabinde Emniyet Müdürlüğü’ne gittim ve suç duyurusunda bulundum. Oradaki polis memurları ise bankaya başvurarak iade alabileceğimi ilettiler. Bunun üzerine tekrar Enpara.com müşteri hizmetlerini aradığımda kendileri böyle bir işlemi yapamayacaklarını iletti. Bunun üzerine peki incelemeniz ne zaman biter ve paramın geri alınması için ne zaman işlem yapabilirsiniz dediğimde "19 Ağustos haftası bakılır” dendi. Daha önce başka bir banka üzerinden yanlış birine para gönderdiğimde bankayı aradım ve bana iade ettiler dediğimde, bizde böyle bir uygulama yok dediler. Yanlış bir işlem yaptığımın hemen arkasından aradığım Enpara.com maalesef çözüm üretmiyor ve mağduriyetinizle kalıyorsunuz. Oysaki defalarca itiraz ettiğim, suç duyurusunda bulunduğum 2 adet havale tutarım adına mağduriyetimin giderilmesi için bir an önce işlem yapmaları gerekirdi. Nihayetinde Enpara.com'da paranız güvende değil! Ola ki yanlış bir işlem yaptınız, Enpara.com yanınızda değil ve bu gibi acil durumlarda aksiyon almıyorlar. Bunun üzerine 19 Ağustos'ta QNB Finansbank güvenlik birimi aradı. Çünkü şüpheli alıcı B**** D****** QNB Finansbank müşterisi. Bir şüpheli işlem mi var teyit etmek istedik dediler. Kendilerine evet 16 Ağustos'ta Enpara.com müşteri hizmetleri ile bu konuyu görüştüm dedim. Bunun üzerine biz güvenlik biriminden arıyoruz yaşadığınız mağduriyet için QNB Finansbank Müşteri Çözüm Merkezini arayın dediler. Aradım, bu sefer de QNB Finansbank kendilerini değil Enpara.com'u aramam gerektiğini ilettiler. 24.000 TL tutarında mağdur oldum. Hemen iletişime geçmeme rağmen müşterisi olduğum Enpara.com ve alıcı hesabın müşterisi olduğu QNB Finansbank hiçbir şey yapmıyor!

21 Ağustos 2024 15:04

6 Ağustos akşamı Baran Demirci isimli “TR53 0011 1000 0000 0141 8274 25” numaralı hesaba arka arkaya 2 defa havale yaptım. Maalesef ürün alımı vaadiyle kandırıldım ve havale yaptığım dakikalar içerisinde durumu anlayarak Enpara.com müşteri hizmetlerini aradım. Kendilerine bu 2 havalenin de yanlış olduğunu ve paramın acilen iadesinin alınması ile ilgili başvuruda bulundum. Fakat müşteri hizmetleri inceleme yapılıp geri dönüş yapılacağını iletti. Akabinde Emniyet Müdürlüğü’ne gittim ve suç duyurusunda bulundum. Oradaki polis memurları ise bankaya başvurarak iade alabileceğimi ilettiler. Bunun üzerine tekrar Enpara.com müşteri hizmetlerini aradığımda kendileri böyle bir işlemi yapamayacaklarını iletti. Bunun üzerine peki incelemeniz ne zaman biter ve paramın geri alınması için ne zaman işlem yapabilirsiniz dediğimde "19 Ağustos haftası bakılır” dendi. Daha önce başka bir banka üzerinden yanlış birine para gönderdiğimde bankayı aradım ve hızlıca aksiyon alara gönderilen parayı iade ettiler dediğimde, bizde böyle bir uygulama yok dediler. Dolandırıldığımın hemen arkasından aradığım Enpara.com maalesef çözüm üretmiyor ve mağduriyetinizle kalıyorsunuz. Oysaki defalarca itiraz ettiğim, suç duyurusunda bulunduğum 2 adet toplamda 24.000 TL havalelerim için mağduriyetimin giderilmesi adına bir an önce işlem yapmaları gerekirdi. Nihayetinde Enpara.com'da paranız güvende değil! Ola ki yanlış bir işlem yaptınız, Enpara.com yanınızda değil ve bu gibi acil durumlarda aksiyon almıyorlar. Yasal yollara başvuracağım. Bu süreçte mağduriyetimle ilgili işlem yapmayan Enpara.com'a ve dolandırıcı şahsın müşterisi olduğu yine hiçbir aksiyon almayan QNB Finansbank'a dava açacağım! Üstelik QNB Finansbank Güvenlik Birimi 16 Ağustos'ta yaptığım 2 adet havale için beni 19 Ağustos'da arıyor ve şüpheli bir işlem midir teyit etmek istedik diyor. Evet bununla ilgili 3 gün önce başvuruda bulundum diyorum. Şaka gibi güvenlik birimi şüpheli bir işlem midir teyit etmek için aradık dediğinde havale işleminin üzerinden 3 gün geçmiş. Bu süreçte anladım ki QNB Finansbank ve Enpara.com asla paranızın, varlıklarınızın güvende olduğu bankalar değil. Yıllardır çeşitli bankalarla çalıştım, bilinen şu; eğer bir banka müşterisi ya da yapılan işlem şüpheliyse hızlıca aksiyon alır. QNB Finansbank ve Enpara.com ile hemen iletişime geçmeme rağmen hiçbir aksiyon almadıkları gibi, konuyu şikayetvar.com a taşımam ve kendilerini defalarca aramam neticesinde ancak bugün mail gönderdiler. Ve mailde bir çözüm yok!

19 Ağustos 2024 15:37 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, Talebinizi incelemeye aldık. En kısa süre içinde konuyu detaylı inceleyerek size bilgi vereceğiz. Sevgilerimizle, Enpara.com

20 Ağustos 2024 08:30

Merhaba, Müşterimizin talebini inceleyerek 20/08/2024 tarihinde Enpara.com'da kayıtlı olan e-posta adresine yazılı olarak bilgi verdik.

Damla
21 Ağustos 2024 14:42

Aradan 5 gün geçti ve siz yeni aksiyon alıyorsunuz. Ciddi bir dolandırılma söz konusu ve buna karşılık bugün gönderdiğiniz mailde şöyle diyorsunuz "Para transfer işleminizin iadesi için alıcı ile iletişime geçmek istediğimizde maalesef ulaşamadık." Bu alıcı size cep numarası olmadan mı kayıt yaptı? Kaldı ki aynı çatı altında olduğunuz QNB Finansbank müşterisi dolandırıcı şahıs. Müşterinize ulaşamamanızın nedeni ne? Yasal süreci başlattım. Bu süreçte dolandırıcı şahıs ile birlikte QNB Finansbank ve Enpara'dan da şikayetçi olacağım. Bu bankalarla çalışmayı da hemen bırakacağım. Çünkü olur da herhangi bir işlem sıkıntısı yaşar ya da hatalı bir işlem yaparsanız asla aksiyon almıyorlar. Kaldı ki dolandırıldığımın hemen arkasından kendileri ile iletişime geçmeme rağmen, ancak şikayetvar.com a taşınması sonrası dönüş yaptılar. Tüm yasal haklarımı kullanacağım. Bir dolandırıcı bu kadar rahat bir şekilde müşterisi olduğu QNB Finansbak üzerinde işlemler yapabiliyor ve ne yazık ki banka da mağdur olan müşteri için hiçbir şey yapmıyor. Üstelik müşteri olarak Emniyet'e, Savcılığa kadar şikayette bulunmama rağmen!

Emre
24 Temmuz 02:34
yanlis-havale-sonrasi-yetersiz-destek-ve-magduriyet-8.pdf
yanlis-havale-sonrasi-yetersiz-destek-ve-magduriyet-7.pdf

Havale İptal Taleplerim Sonuçlanmadı, İade Ve Bilgilendirme Bekliyorum

Cevdet
01 Eylül 02:33
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Sinan
12 Haziran 12:46