İlyas sonuçtan hiç memnun değil

ECA Kombi Garantili Ürüne Bile Ödeme İstiyor

17 Aralık 2023 10:12

Kombi alırken dikkat etmeniz gereken en belirgin nokta şudur: Emlak sektöründe faaliyet göstermekteyim, tüm evlerimizde DemirDöküm serisi kombiler kullanılmakta ve memnuniyetimiz yüksektir. Fakat bir evimizde ECA marka kombi bulunmakta ve bu kombi bakım uyarısı verdi. 'ASE' uyarısı yıllık bakım anlamına gelmekte, üstelik 2026 yılına kadar garantisi bulunmaktadır. Bu nedenle çağrı merkezini arayarak randevu talep ettim. Bana bakımın 799 TL maliyetinde olacağını söylediklerinde çok şaşırdım. Ayrıca bu uyarının kendi sistemleri tarafından gönderildiğini ve müşterileri bakım için çağırarak ücret talep ettiklerini düşünüyorum. Aldığınız ek garantilerin bir değeri olmadığını ve garantili ürünlerin bakımının karşılanmadığı bir servis hizmeti hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Emlak sektöründe faaliyet gösterdiğimi ve tüm evlerimizde DemirDöküm kombilerin kullanıldığını tekrar belirtmek isterim. Bu kombilerin tüm bakımları garanti kapsamında gerçekleştirilmekte, firma tarafından takvim oluşturularak zamanı geldiğinde bizlerle iletişime geçilmekte ve kombilerimiz ücretsiz olarak bakıma alınmaktadır. ECA marka kombiyle ilgili yaşadığım olumsuz deneyim nedeniyle, bu kombiyi çıkarıp atmayı ve talep edilen ücreti ödememeyi düşünüyorum.

17 Aralık 2023 10:13 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Sayın İlyas B. Başvurunuz Satış Sonrası Hizmetler birimimize iletilmiştir. Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi bizlere iletmenizi rica ederiz. Bilgilerinize sunar, sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz. ECA-SEREL Çağrı Merkezi

17 Aralık 2023 10:28

Harika hızlı bir cevap için teşekkür ederim, o çağrı merkezini arayarak bu bilgilere ulaştım buradaki metinde yazılı her şeyi o paylaştığınız çağrı merkezi ile de paylaştım! Burada kurumsal bir çözüm önerinizi ve tavsiyelerinizi yaptım. Yani politikanızı satış sonrası işlem politikanızı değiştirmeniz gerekiyor! Sizin rakibiniz DemirDöküm bu hizmete bir bedel almazken siz neden alıyorsunuz? Bu bir politikaysa satış anında bunu neden söylemiyorsunuz? Ben de bunu bilinçli tüketiciler görsünler ve farkı anlayıp alışveriş yapsınlar diye sizin bilgilendirmeniz gereken kısmı tüketici olarak ben yapıyorum. Halk dilinde biz bu davranış satış biçimine ülkemiz olarak çok alışığız maalesef... Koca koca şirketlerin Kurtuluş ya da kazanç elde ettiği minnacık detaylara bakınca üzülüyor, vizyonlarını anlıyorum. Maalesef 30.000 TL daha harcarım ama kendimi kandırılmış sömürülmüş soyulmuş hissetmemek için o bakım ücretini size ödemeyeceğim. Ayrıca kurumsal ve çözüm odaklı sabit metniniz deki soğuk ve standart cümlelerle belirttiğiniz üzere; "öneri ve şikayetlerinizi şu şu şu numaralı ya da şu yetkili servise bilgi vermenizi" rica ederken ki ifade biçiminizde de sanki vermedik! Sanki verdik te politikanızı mı değiştirdiniz! Ürünlerinizi satarken bakımlara da para alıyoruz derseniz daha etik ve vizyonlu olmaz mı?

17 Aralık 2023 10:57

Az önce Çağrı merkezlerince arandım, Tüm ayrıntılarıyla sorunlu bir firma! Yazışarak daha iyi iletişim kuruyoruz bence Çağrı merkezinden arandığım hanımefendi asabi dinlemeyen, garip garip bilgileri teyit edip konunun merkezine bir türlü gelemediğimiz zaten hoşlanmadığım bir satış politikanın üzerine sinirleriniz bozan biri tarafından arandım; ağzından neredeyse zorla aldığım cevap; bizim kombinin ek uzatma garantili değilmiş fabrikasyon garanti garantiliymiş o yüzden bakıma para alıyorlarmış. Fabrikasyon garanti ve ek garanti farklıkları bile tezat! Ayak üstü ek garanti satmaya çalışan bir firma, sorun çözme tekniğine bakar mısız! 🙈🙈 hey Aksi bugün kabul günümüz! Ayrıca kombi de benim üzerime değilmiş siz çağrı merkezi ekibi ve burada ki sorunu çözmek için beni aradınız sorunu kombinin benim üzerime olmadığını yüzüme söylediniz, Fabrikasyon garanti ve ek garanti ayrımını söylediniz ve hizmeti tamamladınız öyle mi? Bir de arayan arkadaşın pazar pazar mesai yapmasındaki gerginliği, seni dinlemeden robot gibi cevaplaması ya da manipüle yeteneği kuvvetli insanın sinirlerini ikinci kez yıpratan bir ECA afeti ile pazar günüm rezil oldu!

17 Aralık 2023 11:00

Ayrıca ürünü alırken garanti belgesini okumamız gerekiyormuş orada yazıyormuş! Öyle de eklemeyi unutmadı! Bu sebeple okuyun lütfen! Onlar satarken söylemeyeceklerine söz vermişler 😀

17 Aralık 2023 11:06

Sorununuz var politikanız başlı başına etik değil ve tezatlarla dolu söyledikleriniz bile kendinizle çelişkiye düşürüyor! İnsanlar evlerini satıyor kombi sahibi değişince hizmeti kesiyor musunuz? Ayrıca sanki hattımı bildirmek konsantreli çok ukala ve sizi dinlemeyen personelcede firma marka olarak da ne kadar disiplinli olduğunuzu da görmüş oluyoruz. Sorunu sorun yaratan çıkmaza sıkan bir iletişim ve üslupla çözmeye çalışıyorsunuz! Kimse kombi alırken garanti kağıdını baştan sona okumaz insanın zekasıyla geçmeyin üstelik bunu daha zeki olmayan biri ile de hiç yapmayın!

21 Aralık 2023 12:20

Müşterimize bilgi sunulmuştur. Bilginize sunarız. Saygılarımızla ECA Çağrı Merkezi

Garanti Süresi Devam Eden Kombide Bakım Ücretinin Talep Edilmesi

Namık
15 Ekim 2025 19:08

ECA Kombi Uyarı Sorunu

Burcu
19 Ekim 2024 22:40
ECA Kombi Uyarı Sorunu
Üzeyir sonuçtan hiç memnun değil

Üzeyir
17 Nisan 2024 23:23