Sinan
24 Nisan 2024 09:31

Merhaba, 2 Mart tarihinde Dyson V15 Detect süpürgemi Dyson Ankara servis merkezine teslim ettim. 29 Mart tarihinde arandım ve Dyson V15 süpürgemin yenisine değiştirileceği bilgisini aldım; ancak ellerinde stok olmadığı için değişim raporu düzenlediklerini ve satın aldığım mağazaya iade ederek ücret iadesi alabileceğim ve aynı ücretle Dyson sitesinden yenisini alabileceğim bilgisi verildi. Dyson V15 ürünümü Teknosa mağazasından almıştım. 30 Mart tarihinde iade için gittiğimde Teknosa görevlisi, Dyson firmasından henüz mail gelmediğini söyledi ve ben geri eli boş döndüm. 8 Nisan tarihinde yine aynı durumu yaşadım ve tekrar eli boş döndüm. 19 Nisan'da tekrar gittim ve Teknosa mağazası yine Dyson'dan mail gelmediğini belirterek iadeyi kabul etmedi. Bu arada mağazada Dyson müşteri temsilcisi ile görüştüm ve böyle bir uygulamanın olmadığını belirttiler. Teknosa ise var olduğunu iddia etti. Sonra 22 Nisan tarihinde Dyson tarafından tekrar arandım ve Teknosa'ya bilgi verdiklerini, iade yapacaklarını söylediler. 23 Nisan tarihinde Acity AVM'deki Teknosa'ya gittim ve iadelerle ilgili mağazanın arka tarafındaki bayana yönlendirildim. Yine 'Listede isminiz yok' yanıtını aldım. Durumu güzelce anlattım ve bu benim dördüncü gelişim olduğunu, mail atıldığını ve tekrar kontrol edilmesini rica ettim. Bayan, maalesef listede isminiz olmadığını söyledi. Tekrar Dyson müşteri temsilcisini aradım ve temsilci, Teknosa'da çalışan bayanla birebir görüştü. Kendilerine bilgilendirme yapıldığını ve merkezlerine mail atıldığını anlattı fakat Teknosa mağazası iade işlemini yapmadı. Dyson, böyle kanun ve kural tanımayan bir mağaza ile neden çalışıyor anlamıyorum. Tüketici kanunlarına göre, servis raporu varsa iade alınması gerekiyor. İkinci olarak, Dyson beni 52 gün boyunca mağdur etti. Eğer ürün değişecekse neden servis ürünü değiştirip müşteriye yardımcı olmuyor? Ürünü iade edin, sonra bize kayıt açtırın, sonra size çek tanımlayacağız ve tekrar satış yapacağız. Bu kadar karışıklık neden? Mağazanızda tüm konuşmalar kayıt altında. En az on kez konuştuk Teknosa ile. Bu işi çözmek bu kadar zor mu? Tüketiciyi mağdur etmekten başka bir şey değil. Artık Dyson markasından soğudum ve yaşadığım bu süreci tüm sosyal platformlardan paylaşacağım. #Dyson pişmanlıktır.

29 Nisan 2024 13:02 (Şikayetten 5 gün sonra)

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
20 Ekim 2023 20:39
Irmak sonuçtan çok memnun

Irmak
06 Şubat 2024 18:34
"Merhaba, biraz uğraştıran bir süreç oldu ancak sorunum çözüldü. Öncelikle İstanbul Akbatı Teknosa şubesindeki Dyson yetkilisi Aleyna hanıma anlayışı ve özverili uğraşları için çok teşekkür ediyorum. Dyson’a da destekleri için teşekkür ediyorum."
Dyson Pişmanlıktır Keşke Almasaydım
Elvina sonuçtan hiç memnun değil

Elvina
27 Şubat 2024 16:32