Ramazan
05 Kasım 2023 08:24

Artengo marka ts 990 Lateral cs model tenis ayakkabısını Haziran 2023’te satın aldım. Haftada yaklaşık 3-4 gün kullandım. Orta seviyede ve sadece sert zeminde tenis oynadım. Ayakkabıyı tenis kortu haricinde hiç giymedim, üretim amacı dışında kullanmadım. Ayakkabının dış yüzeyinde, tabanında veya birleşme noktalarında normalin dışında bir yıpranma veya benden kaynaklı bir yırtılma, açılma da olmadı.

Ancak her iki eşinde de asıl tendonuma denk gelen topuk iç kısmında yıpranma oluştu. O kadar ki artık o bölgede yastıklama görevi yapan yumuşak madde veya kumaş hiç kalmadı. Ayağımın arkası ayakkabının o bölgedeki plastik aksamına direk temas eder hale geldi ve artık ayakkabı canımı acıtıyor, giymekte zorlanıyorum. Durumu Marmara Forum Decathlon’da reyon sorumlusu E*** beye anlattım ve değişim veya iade talep ettim. Kendisi bana o aşınmanın normal ve garanti dışı olduğunu, “ayakkabıyı giyip çıkarma esnasında bu yıpranmanın oluşabileceğini” söyledi ve talebimi reddetti.

Decathlon’u tebrik ediyorum. Ayakkabıyı giyip çıkarmayınca topuğu yıpranmayan ayakkabı yapmışlar! Yani ayakkabıyı giymezseniz arkası aşınmıyor.

Tenis kortlarında zeminler sert ve ayakkabıların özellikle tabanları için yıpratıcı. Bunun farkındayım. Yani ayakkabının kenarlarında, tabanında kullanmaya bağlı aşınmalar, yıpranmalar, erimeler var ve bunlar zaten beklediğim şeyler. İade/değişim talebim bunlardan kaynaklanmıyor. İsteğimin nedeni ayakkabının her ikisinde de topuğun arka kısmında normalden çok öte, henüz 5 ay içinde ve kullanıcı kaynaklı olmayan yüksek bir aşınmanın oluşmuş olmasıdır.

Ayakkabının o bölgesindeki kumaş malzemenin ya görevini yapmadığı ya da yanlış veya kusurlu malzemeden imal edildiği ve oluşacak sürtünmelere dayanıklı olmadığı her haliyle ortadadır. Ve bu olay öyle yıllar içerisinde değil henüz 5 ayda ve nizami bir kullanım sonucu oluşmuştur.

Decathlon’un iade/değişim talebimi reddetmesini, kusurlu ürün sattıklarında takındıkları tavırları ve müşteri memnuniyeti anlayışlarını esefle kınıyorum. Benzer muameleyi İtalya’daki mağazalarında müşterileri L*******’ya yapamayacaklarını, L******* kusurlu ürünü masaya koyar koymaz değişimi/ iadeyi yapmış olacaklarını da adım gibi biliyorum.

Firmadan şikayetçiyim.

22 Kasım 2023 15:29

Decathlon'dan aldığım bir ürüne yaptığım yorumum "Yorumunuz yayımlandı" e-postasına rağmen hiçbir yerde yayımlanmamıştır. Yorumum tamamen kurallara uygun yazılmıştır ve sadece kullanıcı deneyimi içermektedir. Yayımlanmama sebebi ürüne 1 yıldız vermiş olmam olabilir mi? Decathlon böyle bir şirket mi? Bana yorumumun yayımlandığı sayfanın linkini, resmini atabilirler mi? Yorumumun yayımlandığı ile ilgili en ufak bir gösterebilirler mi?

Ek
06 Kasım 2023 11:12 (Şikayetten 1 gün sonra)
08 Kasım 2023 11:28

Merhaba Ramazan Bey, Tarafınıza mail yoluyla bilgilendirme yapılmıştır. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür eder, Sağlıklı ve spor dolu günler dileriz!

Abdullah
30 Haziran 2023 14:36

Doğuş
22 Haziran 2023 18:34
Decathlon Online Alışveriş Teslim Sorunu

Decathlon'da Sipariş Görünmüyor, Para İadesi Sorunu!

22 Şubat 2025 11:11
Decathlon'da Sipariş Görünmüyor, Para İadesi Sorunu!

01 Ağustos 2023 16:12
Decathlon Kategorileri