Münüre
23 Ağustos 2024 17:27

Sayın Yetkili, Bosch SMS69M02EU/02 model bulaşık makinemle ilgili yaşadığım servis sorunlarını size iletmek istiyorum. Makinem, en son Şubat 2023 tarihinde Ezine Bosch Yetkili Servisi'ne götürüldü. Bozcaada’da ikamet ettiğim için, burada servis hizmeti yalnızca Cuma günleri sunulmakta. Geçen hafta E15 hatası ile karşılaştık ve bu durumun tespiti ve yerinde çözülüp çözülemeyeceğini görmek amacıyla makinenin yan kapağı açıldı. Servisle birlikte karşılaştığımız manzara bizi büyük bir şoka uğrattı. Yetkili servis tarafından tamir edilmiş olan makinenin pompa haznesinin sıvı conta ile sıvanmış olduğunu, vidaların uzatılarak içerisine MDF takozlar yerleştirildiğini gördük. Bu manzara, basit bir tamir kiti kullanılarak ya da pompa haznesi değiştirilerek giderilebilecek bir sorunun geçici olarak çözülüp, makine ileride tamiri mümkün olmayacak bir hale getirilmiş ve civata yuvalarının zorlanarak deforme edildiğini gösteriyordu. Makinemiz Ezine Bosch Yetkili Servisi tarafından götürüldükten sonra yapılan inceleme sonucunda, servis ekibinden aldığım bilgiye göre, önceki hatalı tamir işlemi nedeniyle basit bir tamirin mümkün olmadığı ve tüm pompa haznesinin değiştirilmesi gerektiği belirtiler. Bunun maliyeti ise 4500 TL olarak tarafıma iletildi ve tamirini onaylamadığımı söyledim. Servisin şu anki sahibi, işlemin benim servisin sahibi olduğum dönemde yapılmadığını, Ezine Bosch Yetkili Servisi’nden Usta Ş**** G****** tarafından yapıldığını belirtti. Ancak, yetkili servis bu işlem için sorumluluk kabul etmeyip, o dönemdeki ustanın makineyi iyi niyetle insanlık yaparak daha ucuz bir şekilde tamir etmeye çalıştığını söyledi. Halbuki aynı servis aynı makineyi geçen sene benzer bir hatadan dolayı tamir ettiğinde, bu hatalı tamiri görmeme ihtimalleri yoktu. Bu hata fark edildiğinde düzeltilmemesi ve tarafıma bu işlemle ilgili neden bir bilgilendirme yapılmadığını anlayamıyorum. En son servise Şubat 2023’te giden makinenin ısı pompası değiştirilmişti ve bu işlem için 18 Şubat’ta 3500 TL, 3 Mart’ta ise 354 TL ödeme yaptım; elimde bu ödemelere ait dekontlar mevcuttur. Bu durum, markanızın güvenilirliği ve müşteri memnuniyeti açısından son derece olumsuz bir izlenim bırakmıştır. Bosch markasına olan güvenim ciddi şekilde sarsılmıştır. Bu konuda acil bir çözüm bekliyor, mağduriyetimin giderilmesini ve makinemde yapılan tüm yanlış ve hatalı onarımların düzeltilerek makinenin yeniden incelenmesini talep ediyorum. Saygılarımla.

23 Ağustos 2024 17:30 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Bosch Yetkili Servisinin Tutarsız Fiyat Politikası Ve Yetersiz Bilgilendirme

Mert
31 Mayıs 2025 22:10
Bosch Yetkili Servisinin Tutarsız Fiyat Politikası Ve Yetersiz Bilgilendirme

Bosch Yetkili Servis Taklidi ve Haksız Ücret İadesi Talebi

Mine
08 Ocak 12:24
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Bulaşık Makinesi Sürekli Arıza Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Zeynep