Ersin sonuçtan hiç memnun değil

17 Şubat 2024 18:22

Bosch beyaz eşya yetkili Servisin hatalı işlemleri yüzünden mağdur durumdayım. Kurutma makinesi aldım ve servis eve gelerek kurulum yaptı. Çamaşır makinemde Bosch marka olduğundan üst üste kurulumunu yaptılar. Duvarda sadece bir priz vardı ve üçlü priz istediler bende verdim ve takıp gittiler.
Aylar sonra makineden plastik kokusu geldi ve birden makineye elektrik gitmedi. Çamaşır makinesinin üzerindeki kurutma makinesinde elektrik olduğundan ve çıkışları aynı prizden olduğundan dolayı sıkıntının priz kaynaklı olabileceğini düşünmedim. Servis geldi ve sorunun iki makinenin çok güç çektiği ve prizin bu akımı kaldırmadığını prizin eridiğini gösterdi ve kabloları kesti. Çok fazla eridiği için makinenin fişi prizde kaldı. Erimenin fazla olduğunu söyledi. Neredeyse evle ilgili zarar dahi olabilirdi.
Bu problemden dolayı kurutma makinem bile bozulabilirmiş.
Bu durumun yine Bosch servisi çalışanlarından kaynaklandığını, tek prizin bu iki makineyi kaldıramayacak olmasını, bana bununla ilgili herhangi bir bilgi vermediklerini, kurulumları yaparak gittiklerini, kullanma kılavuzu dahil herhangi bir bilgilendirme yapmadan gittiklerini genel merkeze ilettim. Geri dönüş yaparak kendilerinin haklı olduklarını, kullanma kılavuzuna bakmam gerektiğini hatanın bende olduğunu ama iyi niyet göstererek 1000₺ indirim yapabileceklerini ilettiler. Bende bana herhangi bir bilgi verilmediğini, ikinci makinenin bağlantısı yapılırken kendilerinin bağladıkları şekilde kaldığını benim herhangi bir kablo vs eklemediğimi söyledim. Kurulum yapılırken bu iki makine tek prizi kaldırmaz, elektrik tesisatı yenilenmesi yapılması gerekir ve biz bu bağlantıyı bu şekilde yapamayız deselerdi bunlar başıma gelmezdi diyerek kendimi savundum.
Bana size sunduğumuz imkanı değerlendirmek istemiyorsanız yapacak bir şey yok diyerek konuyu kapattı. Lütuf da bulundular. Sağ olsunlar. Genel müdürlük Faturanın kendilerine kalacağını imasında bulunduğumu konuşmalarında sürekli bana gizliden sezdirmeye çalıştı. Kabullenmek istemediler.
Hakem Heyeti dahil gerekli yerlere başvuruda bulunacağım.
Evdeki çoğu eşyanın Bosch marka olmasına istinaden artık hizmet kalitesinin sıfır olduğu, çözüm odaklı olmadıkları, karşı tarafı suçlamaya yönelik bir marka olması artık alacağım makinelerde marka değişikliği düşüncesi ağır bastı.
Sonuç olarak ana kart masrafları, kesin arızanın anakartın takıldıktan sonra belli olacağı ana kart dan başka sorun da olabileceği, makinenin kablosu, priz elektrikçi masrafları vs...

18 Şubat 2024 12:01 (Şikayetten 17 saat sonra)

18 Şubat 2024 13:07

Bosch genel müdürlük tarafından dönüş yaptınız fakat şikayet konusunda bahsettiğim daha önceki genel müdürlüğünüzce görüştüğüm kişiyle aynı konuşmaları yaptınız. Lütfen çözüm odaklı görüşmeler dışında kaset tekrarı şeklinde görüşme yapacak isek aramayınız.

18 Şubat 2024 13:11

Site üzerinden yaptığım şikayete istinaden sadece " cevaplandı", " ilgili firmayız" imajı verilmek maksadı ile geri dönüş yaptılar fakat hiç farklı bir görüşme olmadı, alternatif ya da müşteri odaklı ve çözüm odaklı değiller. Haklarımı aramak için yasal yolları deneyeceğim.

Samet
04 Kasım 2023 20:27

Ezgi
20 Ocak 2025 10:27

Bosch Serie 4 Motor Arızası

Esra
30 Kasım 2023 20:30
Demet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Servis Arızası Sonrası Satış Ve Teslimat Mağduriyeti

Demet