Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
14 Mart 2024 19:30

2019 yılında satın aldığım Bosch marka buzdolabı, yaklaşık iki hafta süren yoğun yağışlar ve sık sık kesilen elektrik nedeniyle bozulduğunu fark ettik. Bunun üzerine Bosch yetkili servisini çağırdık. Servise gelen teknisyen, kontrolün ardından elektrik dalgalanmalarından kaynaklanan kompresör arızası tespit etti ve kompresörün değiştirilmesi gerektiğini, bunun da yaklaşık 8 bin lira tutacağını belirtti. Kontrol için servis ücreti alarak ayrıldı.
Evimde yaptırdığım eşya sigortası bulunmaktaydı ve hemen Türkiye Sigorta'ya durumu bildirdim. Sigorta şirketinden gelen servis, buzdolabının gaz kaçırdığını ve kaçağın kaynağını belirleyemediklerini, dolayısıyla buzdolabını atıp yenisini almamız gerektiğini söyledi. Daha sonra sigortanın eksperi, her iki servis ile de görüşme yaptı ancak sorumluluklarını kabul etmeyerek masrafları karşılayamayacaklarını ifade ettiler. Şimdi soruyorum; dört yıllık Bosch marka bir buzdolabı, yalnızca garanti süresi kadar mı dayanıklı olmalı? Böyle bir durumda ne anlamalıyız? Dört yıllık bir cihazın motoru bu kadar kısa sürede bozulmamalı, bozulduğunda ise markanın prestiji gereği destek verilmeli. Diğer yandan, Türkiye Sigorta gibi köklü bir firmadan aldığımız hizmetin karşılığını, böylesine zor bir durumda destek almak için ödüyoruz. Ancak maalesef beklediğimiz desteği göremedik ve hayal kırıklığına uğradık.

15 Mart 2024 09:42 (Şikayetten 14 saat sonra)

İrem sonuçtan hiç memnun değil

İrem
04 Mart 2024 22:22
Eren sonuçtan hiç memnun değil

Eren
09 Ağustos 2024 13:26

Ramazan
05 Mart 2025 03:56
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
09 Temmuz 2024 12:52