+908502200000 Ziraat Bankası Olduğunu Söylüyor

19 Nisan 2024 12:19

24.04.2019 tarihinde 0850 220 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri iletişim merkezini aradığını belirten ve banka personeli gibi davranan bir şahıs tarafından kredi kartımın hazır olduğu ve faizsiz taksitli nakit avans verileceği banka adına ifade edilmiştir. Ben şubeden bilgi almayı tercih ettiğimi belirttim, ancak kişi ikamet ettiğim il ve ilçe bilgisini vererek oradan aradığını iddia etti. Bu kötü niyetli kişiler, Ziraat Bankası gibi bir kurumun müşteri hizmetleri numarasını nasıl taklit edebiliyor ve kişisel verilere nasıl ulaşabiliyorlar? Yetkililerden lütfen gerekli önlemlerin alınmasını rica ediyorum.

19 Nisan 2024 12:19 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Mahir
Mahir

Bence artık bankalara özel ayrı bir numara verilmeli. Bu numaralar kesinlikle kopyalanamaz olmalı, bizi aradıklarında cep telefonundaki uygulama üzerinden onaylama gerekli ya da farklı bir güvenli kodu oluşturulması lazım.

Esra
Esra

Aynı şekilde bende az önce arandım. Artık bankalara hiçbir güveniniz kalmadı. Herhangi bir zarara uğrarsam sebebi bankadır bende şikayetçiyim. Bu nasıl olur ya bankanın kendi numarasıyla aranılıyor, demek ki bankalar da bu dol. Kandırıcılık işlerinin içindeler diye düşünmeye başladım. Müşterilerinizi kaybediyorsunuz bu güvensizlikle.

Berat
Berat

Beni de aynı şekilde arayıp bilgilerimi istediler eğer ki Ziraat Bankası personeli değilse bende şikayetçiyim

Jeliyy sonuçtan çok memnun

08 Kasım 2024 23:41