Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Bankası Altın Fonu Getirisi

12 Mayıs 2024 20:19

Yapı Kredi Altın Fonu'na bankamıza olan güvenim sebebiyle yatırım yaptım. Ancak son bir aydır fonun sürekli zarar ettiğini gözlemledim. Bu durumu inceleyerek diğer bankaların altın fonlarını karşılaştırdım. Örneğin İş Bankası'nın altın fonu, fonun büyük bir kısmını altına dayalı olarak değerlendirirken, Yapı Kredi'nin altın fonunun yaklaşık %49'u devlet tahvillerine, geri kalan %51'i ise altın enstrümanları dışında çeşitli yatırım araçlarına yatırılmış. Altın enstrümanları dışındaki bu yatırımlar nedeniyle, fonun getirisi diğer bankaların altın fonlarına kıyasla daha düşük sıralamada yer alıyor. Üstelik, enflasyonun ve banka mevduat faizlerinin yüksek olduğu bu dönemde devlet tahvilleri, en az getiri sağlayan enstrümanlardan biri olarak görülüyor. Bu sebeple, Yapı Kredi'nin altın fonu getiri sıralamasında en alt sıralarda yer alıyor. Altın değer kazanırken Yapı Kredi Altın Fonu'nun değer kaybetmesini anlamakta zorlanıyorum. Zararımızı telafi etmek amacıyla fonunuzdan derhal çıkış yapmayı düşünüyorum.

profile profile

12 Mart 2024 06:36

Altın Hesabı Zararına Çözüm Bekliyoruz

16 Ekim 2024 03:47
Kemal sonuçtan hiç memnun değil

09 Ocak 2025 10:58

07 Ocak 2025 15:20