THY Uçuş Saat Değişikliğinin Yolculuk Planları Üzerindeki Etkileri

Ayşegül
22 Aralık 2023 00:16

Üç arkadaş iki gece üç gün sürecek bir Mardin turu planladık ve gidiş-dönüş biletlerimizi aylar öncesinden aldık. Ancak gitmemize bir gün kala, 11.12.2023 tarihli TK2677 sefer sayılı Mardin 17:50 - İstanbul 20:05 uçuşuyla ilgili operasyonel nedenlerden dolayı değişiklik yapıldığı bilgisi verildi. THY, uçuş saatinin sabah 10:15'e alındığını belirtti. Bu değişiklik, son gün için yapmış olduğumuz tüm planları iptal etmemiz anlamına geliyordu.
Bu değişiklik programımızı tamamen altüst etti ve iki günlüğüne gitmiş olduğumuz bu gezi için kullanmış olduğumuz yıllık izinlerin boşa gitmesine neden oldu. En önemlisi, bu değişiklik bizim isteğimiz dışında gerçekleşti. Aylar öncesinden planladığımız bu gezi için yapılan maliyetli hazırlıkların, hiçbirimizle danışılmadan yapılan değişiklikle boşa çıkması hem iş hem de gezi planımızı olumsuz yönde etkileyecekti. Bunun üzerine müşteri hizmetleri ile görüşerek uçuşumuzu bir sonraki günün sabahına, yani 12.11.2023 tarihine ertelemek zorunda kaldık.
Bu durumda;
Yarım gün daha fazla izin kullanmak,
Bir gün ek konaklama bedeli,
Araç kiralama süresini uzatmanın ek maliyeti gibi giderlerle karşılaştık. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve bu maliyetlerin karşılanması için resmi faturalar ile talepte bulunduk ancak, yapılan değişikliğin önceden bildirildiği gerekçesiyle talebimiz olumsuz yanıtlandı. (Bir gün önceden haber verilmesi yeterli bir süre değildir.) Ayrıca bu değişiklikten THY'nin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Tekrar müşteri hizmetlerini arayarak kayıt oluşturduk ancak geri dönüş alamadık. 'Erken haber verdik' şeklindeki açıklamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz.

Sibel sonuçtan hiç memnun değil

Sibel
21 Aralık 2023 22:57

Didem
21 Aralık 2023 23:39
Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Tuğrul
14 Temmuz 2023 11:56
Oğulcan sonuçtan hiç memnun değil

Oğulcan
12 Aralık 2023 14:33
Türk Hava Yolları Uçuş Erteleme
Sare sonuçtan hiç memnun değil

Türk Hava Yolları Uçuş İptali İle Yarattığı Mağduriyet

Sare