THY Uçuş İptali Ve İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar

Funda
10 Mayıs 2024 14:52

THY'den Antalya gidiş-dönüş bilet aldım. İade koşullarına göre, bileti alırken iadesi durumunda 525 TL kesinti yapılacağı bilgisini edinmiştim. Bu bilgiye dayanarak, dönüş tarih ve saatimde değişiklik olmasından ve THY'de kendime uygun bir saat bulamadığımdan, dönüş uçuşumu ilgili kesinti yapılacağını kabul ederek iptal ettim. İadenin ne zaman yapılacağını öğrenmek istedim ancak müşteri hizmetlerinden iademin yapılmayacağını, gidiş-dönüşü tek yöne çevirdiğimi söylediler. Bileti aldığım tarihte tek yön bilet ücreti gidiş ve dönüş için 1.500 TL civarındaydı. Ben gidiş-dönüş aldım ve herhangi bir fiyat farklılığı olmadan toplamda yaklaşık 3.000 TL ödeme yaptım. İade ödemesini yapmadığımız durumda sadece gidişi 3.000 TL'ye almış olacağım. Müşteri hizmetleri yetkilisi, gidiş-dönüş iade yapmam durumunda iade yapılabileceğini söyledi. O zaman ben de gidişi iptal etmeye karar verdim. Ancak öğrendim ki, gidişi iptal etmem durumunda ödediğim 3.000 TL üzerinden değil, sadece gidiş ücreti üzerinden iade yapılacakmış. Şu an durumdan dolayı mağdur oldum ve acilen dönüş uçuşumun kesintilerden sonra iadesini talep ediyorum. Bileti alırken her iki biletin de 525 TL kesinti ile iade hakkı olduğu belirtilmişti. Uçuşları seçerken her biri için bu durum geçerliydi. Şu anda yaşananlar nedeniyle büyük bir mağduriyet hissediyorum ve THY'den bir çözüm bekliyorum.

Gülcan sonuçtan hiç memnun değil

Gülcan
30 Ocak 2024 23:30

THY Koltuk Seçiminde Fazladan Ücret Alınması Ve İade Sorunu

Kerem
08 Temmuz 2025 06:53

Ali
24 Ocak 2024 16:27
THY Nin Açtığı Mağduriyet
Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

Nesrin
14 Şubat 2024 13:56