Özlem sonuçtan memnun

Özlem
26 Ekim 2023 15:47

26.10.2023 tarihli 2352203707213 bilet numaralı transferli uçuşumun 17.10 İstanbul kalkışlı Van uçağı iptal oldu ve tarafıma SMS atıldı, müşteri hizmetleri üzerinden 13.00 te Bodrum İstanbul uçağı, 15.10 da İstanbul Van uçağı olarak transferli uçuşumu değiştirdim. 26 Ekim tarihinde 11.00’de havalimanındaydım. Saat 12.46’da TK info’dan mobile boarding pass yazan bir mesaj geldi, linke tıkladığımda 27 Ekim tarihli 08.40 kalkışlı İstanbul Van uçuşu mobil biletiyle karşılaştım. Tarafıma uçuşumun değişikliği ile ilgili ne mesaj ne mail atılmadı, herhangi bir açıklama yapılmadı. Uygulamaya girip baktığımda 26 Ekim tarihli 15.10 İstanbul Van uçuşunu hala satışa açık olduğunu gördüm. Neden hiçbir bilgilendirme yapılmadan ve uçuş iptali olmamasına rağmen benim uçuşum ertesi güne sabaha değişiklik yapılmıştı!? Bodrum İstanbul uçağına binmek üzere kapıda beklerken, uçuşuma dakikalar kala müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım, saat 13.07’de arama yaptım, mesajın başında belirttiğim bilet numaramı tuşlamama rağmen bir türlü müşteri temsilcisine bağlanamadım. Uygulama üzerinden bilet değişikliği yoluna gittim, amacım yeniden İstanbul Van uçağımın 15.10 olarak güncellenmesiyle (bu sırada Bodrum İstanbul uçağına binmek üzere kapıda sırada bekliyordum), aceleyle değişiklik yaptım fakat transfer uçuşum sadece 15.10 İstanbul Van uçağı olarak değişti, ismim anons edildi, oradan oraya koşturmak zorunda kaldım. Bilet satış noktasına yönlendirildim, 26 Ekim tarihli 16.55 kalkışlı Ankara aktarmalı Van uçuşunu 2242 TL ödeyerek almak zorunda kaldım. Havalimanında saatlerce bekledim, THY kalitesiyle uçacakken Anadolu Jet tercih etmememe rağmen üstüne 2242 TL ödeyerek bu uçakla uçmak durumunda kaldım. Bana hiçbir gerekçe belirtmeden, bilgilendirme yapmadan, uçak iptali olmadan, hiçbir operasyonel sebep olmadan neden uçağım 15.10 iken ertesi gün sabah 08.40’a çekildi? Üst üste uçak iptalleri ve değişiklikleri saatlerce mağdur olmama ve ekstra harcamalar yapmama neden oldu. Yaşadığım bu mağduriyet nedeniyle ilgili mevzuat ve yolcu haklarının ilgili maddeleri gereği tazminat talep etmekteyim, ekstra verdiğim bilet ücretinin tarafıma geri iade edilmesini de talep ediyorum.

Yanlış Bilgilendirme Nedeniyle Bilet Mağduriyeti Ve Çözüm Talebi

Melek
18 Ağustos 2025 03:05

Ömür
08 Kasım 2023 15:45
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
04 Şubat 2024 14:14
Turkish Airlines Bilet Sorunu
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Rabia
24 Haziran 2023 23:37