Furkan sonuçtan hiç memnun değil

THY Personeli Vakitli Gittiğim Uçuşu Kaçırmamı Sağladı. Ve Kaba Üslup

Furkan
15 Şubat 2024 15:04

3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 09:10'daki uçağa İstanbul Havalimanı'ndan Elazığ Havalimanı için Türk Hava Yolları'ndan bilet aldım. Saat 07:40'ta havalimanına 2 numaralı kapıdan giriş yaptım, yani uçuşun bir buçuk saat öncesinde. Kabin boy valizle seyahat ettiğim için havalimanında bulunan bilet cihazlarından biletimi alıp doğrudan uçağın ayrılmış kapısına beklemeye gidebiliyordum. Yani toplamda 20 dakika sonra uçağın kapısında olmam gerekiyordu. 07:40'ta girdim ve bilet cihazlarına gidip biletimi yazdırmak istedim. Ancak bilgilerimi girdiğimde biletimin sistemsel bir sorun nedeniyle yazdırılamadığını cihazdan öğrendim. Başka bir cihazda denedim; yine aynı ekranla karşılaştım. Orada bulunan THY yetkililerine durumu belirttiğimde beni 22 numaralı gişeye yönlendirdiler. Hemen 22 numaralı gişeye gittim. Aşırı sıra olduğu için yetkiliden yardım istedim. Kendisi azarlar bir üslupla sırada beklememi söyledi. Sırada beklemeye başladım. Uçuşa bir saat 13 dakika kala sıraya girdiğimde zaman geçmeye başladı. Sıramın gelmesine az bir süre kala, önümde 4 veya 5 kişi varken, başka bir yetkili uçuşuna 50 dakika kalanları 44-45 numaralı supervizör gişesine gitmeleri gerektiğini söyledi. Uzaktan gişedeki yetkiliye nazikçe uçuşuma 50 dakika kaldığını, sıranın bana gelmek üzere olduğunu söyleyip ne yapmam gerektiğini sordum. Beklemem daha mantıklı olduğunu, sıranın gelmek üzere olduğunu belirttim. Görevli beyefendi bana son dakika gelmiş gibi bir üslupla ve diğer yolcuların önünde hakaret edercesine konuştu. Uçağı kaçıracağımdan dolayı cevap vermedim ve söyledikleri 44 numaralı gişeye gittim. İnanılmaz kalabalık bir sıra vardı. Durumumu sırayı düzenleyen görevliye anlattım. Herkesin aynı durumda olduğunu, sıraya geçmem gerektiğini söyledi. Sıraya geçtim ve tabii ki sıra bana geldiğinde uçuşa 30 dakikadan az bir süre kalmıştı. Uçağı kaçırdığımı söylediler ve bilet gişesine yönlendirdiler. Durumu oradaki yetkililere anlattığımda, havalimanının her noktasında sesli kameralar olduğunu, bahsedilen gibi bir problem yaşandıysa düzeltileceğini söylediler. Yeni bilet almak için gittiğimde hafta sonu tüm uçuşların dolu olduğunu, ancak Pazartesi saat 23:10'da yer olduğunu söylediler. Ben öğretmenim, Pazartesi günü dersim var, orada olmam gerektiğini belirttim ve yakın şehirlerden bilet aradım ancak bulamadım. Mecburen Pazartesi günü uçuşumu gerçekleştirdim. Erken gitmeme rağmen THY cihazı ve personeli yüzünden uçuşu kaçırdım. THY'nin sitesinden geri bildirim oluşturdum. Bir hafta içinde döneceklerini söylediler. 12 gün sonra geri dönüş yaptılar ve yardımcı olamayacaklarını ifade ettiler.

profile profile

Ayşe
16 Kasım 2023 16:10
Abdulhakim sonuçtan hiç memnun değil

Abdulhakim
02 Ocak 2024 22:11

Çağla
17 Haziran 2023 22:37
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
05 Temmuz 2023 00:37

Ahmet
08 Temmuz 2023 15:27
Türk Hava Yolları Tarafından Uygulanan Çifte Standart Hk.
turk-hava-yollari-tarafindan-uygulanan-cifte-standart-hk-1.pdf

THY Kategorileri