Şafak sonuçtan hiç memnun değil

THY Kayıp Bagaj Mağduriyeti Ve Sonrasında Yaşananlar

Şafak
03 Nisan 2024 21:05

Türk Hava Yolları ile Yaşadığım Kayıp Bagaj Mağduriyeti ve Sonrasında Yaşananlar

12 Ekim tarihinde, kaptanı olduğum gemiye katılmak üzere Antalya'dan İstanbul'a, oradan da Brüksel'e Türk Hava Yolları (THY) ile uçtum. Ancak, Brüksel Havalimanı'na vardığımda bagajımın kayıp olduğunu öğrendim. Yapılan araştırmalar sonucunda bagajımın Brüksel uçuşuma alınmadığı tespit edildi ve kayıp bagaj başvurum gerçekleştirildi.

Bu süreçte, Avrupa'dan Amerika'ya hareket etmeden önce gemimiz yaklaşık 15-20 gün boyunca Avrupa limanlarında seyir yaptı. Bu süre zarfında sıklıkla THY müşteri hizmetlerini aramama rağmen, sorunumla ilgili olumlu bir dönüş alamadım. Gerekli olan eşya, ilaç gibi zaruri ihtiyaçlarımın eksikliğinden ötürü ciddi sıkıntılar yaşadım ve 4 aylık kontratımı tamamlayamadan 3 ay sonra gemiden ayrılmak zorunda kaldım.

Kayıp eşyalarımın listesini ve tutarlarını THY'ye bildirdikten sonra, tarafımdan faturalar istendi. İzin sürem boyunca bu faturaları tedarik etmek için uğraştım. Ancak, THY tarafından yapılan tazminat teklifi, zararımı karşılamaktan oldukça uzaktı; neredeyse boş valiz bedeli kadar bir ödeme teklif edildi.

Bu durum üzerine dosyayı bir arabulucu avukata devrettim, fakat yapılan teklifler yine zararımın üçte birini bile karşılamadı. Maalesef, son çare olarak konuyu mahkemeye taşımak zorunda kaldım.

THY'den, kayıp bagajım ve yaşadığım tüm mağduriyetler için adil bir çözüm ve tatmin edici bir tazminat beklerken, karşılaştığım muamele ve sürecin uzunluğu nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bu deneyimim, THY ile ilgili gelecekteki tercihlerimi ve diğer yolcuların bu konuda bilinçlenmelerini etkileyebilecek önemli bir faktör olacaktır.

Yaşadığım bu mağduriyetin gerekli mercilerce dikkate alınarak, benzer durumlarla karşılaşan diğer yolcular için de bir iyileştirme fırsatı olarak değerlendirilmesini umuyor ve konunun takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum.

Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Muhammed
08 Ekim 2024 11:00
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
03 Kasım 2023 21:53
Şerafettin sonuçtan hiç memnun değil

Şerafettin
05 Mart 2025 00:52
Ülkü sonuçtan hiç memnun değil

Ülkü
14 Kasım 2024 06:03
Sena sonuçtan hiç memnun değil

Sena
05 Mart 2024 13:09