THY Engelli Yolcu Mağduriyeti

Ejder
28 Mayıs 2024 10:47

Yaşlı babam 24.05.2024 tarihinde Hamburg'dan TK 1662 p fr 24MAY hamıst HK1 1035 1450 kabin uçuş bilgileri ile saat 15.30'da İstanbul Havalimanı'na inecekti. 15.40'ta taksici F**** T**** ile ben dış hatlar gelen yolcu teslim alma yerine gittim. Bekledim, gelmeyince danışman engellileri transfer eden birimi aradı. Bir üst katta G43 birimini aradı. Yolcu 15 dakika sonra teslim edilecek, tekerlekli sandalyede gelen yolcu bölümünün sağ tarafında beklesinler dediler. 20 dakika yarım saat civarı bekledim, babamı getiren olmadı. Tekrar danışmana gittim, danışman tekrar yukarıdaki birimi aradı. Yolcunun bulunamadığını ve bizi 2 dakika içinde arayacaklarını söylediler. Panikledim, yaklaşık 90 yaşında sağlık sorunları var, ayakta doğru düzgün duramıyor. Bekledik, aramadılar. Danışman tekrar üst kattaki birimi aradı. Telefona cevap veren olmadı. Tekrar aradı, yine cevap veren olmadı. Danışman üst kata G43'e çıkmamızı söyledi. Babamı tekerlekli sandalye ile götüren görevliye ulaştılar. Adam da dedi ki ben onu 40 dakika önce taksi durağının yanına bıraktım. Babası orada dedi. Ben öfkelendim ve panikledim. Taksi durağına koştum, F**** Bey'i aradım. O da taksi durağına geldi. Taksicilere babamı tarif ederek sordum. Hemen hatırladılar. Çift bastonlu, ayakta zor duran, neredeyse yürüyemeyen yaşlı amca mı diye sordular. Fotoğrafını gösterince tanıdılar ve 40 dakika burada bekledi. Gelen giden olmayınca biz sorduk, amca neyi bekliyorsun diye. O da beni almaya geleceklerdi, kimse gelmedi dedi. Beni taksiye bindirin, Arnavutköy'e gideceğim dedi. Evi Mahmutbey Bağcılar'dadır. Arnavutköy'e gitmişler, orada dolaşmışlar. Babam gideceği yeri bilemeyince taksici babamı Arnavutköy Polis Karakolu'na bırakmış ve geri dönmüş. Ben taksi ile karakol karakol gezip babamı aradım. Üstelik sırf babamı burada karşılamak için bir gün önce Hamburg'dan buraya geldim. Hem babam yaşlı hali ile yoruldu ve telaşlandı hem de ben babam kayboldu diye korktum ve 4.500 TL taksi ücreti ödedim. İlgili birimlerden şikayetçiyim. Havayolu firmasının ihmalinden dolayı manevi ve maddi olarak zarara uğradım.

Nursal sonuçtan hiç memnun değil

Nursal
30 Temmuz 2023 20:45
Besare sonuçtan hiç memnun değil

Besare
08 Ağustos 2024 19:27
Fikret sonuçtan hiç memnun değil

Fikret
04 Haziran 2024 09:58