Uğur sonuçtan hiç memnun değil

THY 6 Kasım 2023 Saraybosna Uçağına Kabul Edilmeme

THY 6 Kasım 2023 Saraybosna Uçağına Kabul Edilmeme
Uğur
07 Kasım 2023 23:52

6 Kasım 2023 tarihinde Antalya'dan İstanbul aktarmalı saraybosna uçak biletim vardı. Antalya-İstanbul arası uçuş kodu tk2431, İstanbul-saraybosna uçuş kodu tk1023.
Antalya havalimanına zamanında geldim ve hem Antalya-İstanbul hem de İstanbul-saraybosna uçuşlarımın biniş kartlarını çıkarttım. Antalya-İstanbul uçuşumu yaptıktan sonra diğer uçuşumu yapmak üzere pasaport kontrolünden geçtim ve saraybosna uçağının kapısına geldim. Kapıdaki görevli daha önce alışık olmadığım şekilde uçağa biniş başlamadan önce pasaportları ve biniş kartlarını topladı. Bana ne için seyahat ettiğimi ve dönüş biletim olup olmadığını sordu. Ben de başka bir firmadan dönüş biletim olduğunu söyledim ve biletimi gösterdim. Ancak oradaki görevli bana aynı PNR üzerinden düzenlenmiş gidiş-dönüş bileti olması gerektiğini söyledi. Bunun da Bosna hersek tarafından istendiği bildirildi. Bu durumun nerede yazdığını sorduğumda tarafıma herhangi bir yazılı kural veya belge gösterilmedi. Nihayetinde uçağa alınmadım.
Ne dışişleri bakanlığı sitesinde ne de THY güncel vize kuralları bölümünde herhangi bir şekilde bu durum belirtilmiyor. 7 Kasım 2023 tarihinde 0212 236 68 92 numaralı Bosna Hersek İstanbul konsolosluğunu aradığımda, görevli hanımefendi t. C. Vatandaşlarından aynı PNR üzerinden gidiş-dönüş bilet zorunluluğu gibi bir uygulamalarının söz konusu olmadığını öğrendim. Uçak biletimi alırken herhangi bir şekilde sistem bu kuralı söyleyen bir dipnot bile vermemiştir. Örneğin karadağ uçuşu için böyle bir kural uygulanabileceği yazıyor.
Tarafıma da böyle bir kural uygulanabileceği mail yoluyla ya da sistemde bilet alırken gösterilseydi ona göre davranırdım ya da Antalya havalimanındaki görevli bana bu durumu söyleseydi uçuşun ilk bacağını da gerçekleştirmezdim. Bu durumdan dolayı bütün tatil planım mahvoldu, otel rezervasyonlarım yandı. Maddi-manevi zararlarımın THY tarafından karşılanmasını istiyorum

Sevinç sonuçtan hiç memnun değil

Sevinç
04 Kasım 2023 16:05
Gülderen sonuçtan hiç memnun değil

Vizesiz Uçuşta Yaşanan Mağduriyet ve İade Sorunu

Gülderen
09 Ekim 2024 08:12
Vizesiz Uçuşta Yaşanan Mağduriyet ve İade Sorunu
Engin sonuçtan hiç memnun değil

Engin
14 Ekim 2023 09:37