Ali sonuçtan memnun değil

Teknosa Macbook Pro Etkinleştirme Kilidi Sorunu

19 Aralık 2024 18:01

Teknosa'dan 01-06-2021 yılında C02ZPH76MD6P seri numaralı Macbook Pro 16-inch, 2019 ürününü satın almıştık. Bu teşhir ürünüydü, Teknosa'da ve Apple mağazasında 16-inch olmadığı için Teknosa'da teşhir olan ürünü aldık ve bize sıkıntısı olmadığını söylediler.

Kurulumunu Apple’da çalışan arkadaş yaptı. 20 Kasım 2024’te Macbook Pro’mda yaşadığım küçük bir sorun için Akasya Apple mağazasından randevu gerçekleştirdim. Bunun için incelemeye almak istediler ama sistemlerinde arka planda 2. Bir kullanıcı açık olduğunu gördükleri için ücretli servise alamadılar.

Kullandığım iPhone ve Macbook Pro’mda 'bul' kapalı olmasına rağmen sistemlerinde açık gözüküyor. Bunun için Apple bizden, Teknosa'dan alınan faturalar ile birlikte etkinleştirme kilidi kaldırma isteğinde bulunmamızı istedi. Satın aldığımıza dair verilen fatura, Teknosa'nın Apple’dan aldığı ana fatura ve o zamana ait ekstreler olmasına rağmen Apple kabul etmiyor yani etkinleştirme kilidini kaldırmayı gerçekleştiremiyoruz diye cevap alıyorum.

20 Kasım'dan bu yana yaklaşık 1 buçuk aydır Teknosa ve Apple ile sürekli görüşülmesi, istenen belgelerin temin edilmesine rağmen problem çözülemiyor. Apple tarafından bu işlemin yapılmaması halinde bilgisayarın kapanabileceği ve daha büyük bir arızada tamirinin mümkün olamayacağını belirtiyorlar.

İki firmayı karşılıklı görüştürdüğümüz halde çözüm alamıyoruz. Talebim; Macbook Pro’mda yaşadığım sorunun ilgililer tarafından çözüme kavuşturulması, eğer çözülemiyorsa aynı özelliklere sahip bir Macbook Pro ile değiştirilmesini talep ediyorum.

Apple’da şikayetimle ilgili açılan kayıt numarası: 102462739685 (Kıdem departmanındaki b*** bey takip ediyor)
Teknosa'daki talep numaram: 20950000 (Müdür d*** hanım takip ediyor)

19 Aralık 2024 18:04 (Şikayetten 2 dakika sonra)

19 Şubat 2024 12:16
Duruhan sonuçtan hiç memnun değil

Duruhan
24 Kasım 2023 03:23
Teknosa Ayıplı Mal Satıyor

Ayşe
18 Şubat 2025 11:07
Ayıplı Ürün Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti
Ayıplı Ürün Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
29 Şubat 2024 22:43
Teknosa Ayıplı Çıkan İPhone 15 Pro Max Telefonu Değişim Yapmıyor
Ertan sonuçtan hiç memnun değil

Satın Aldığım Mac Mini'nin Arızası Sonrası Ürün Değişimi Talebim Reddedildi

Ertan