İş Bankası Muhabir Masrafı Adı Altında Kesilen Tutar

21 Haziran 2023 22:30

İş Bankası Ankara Necatibey şubesinde bulunan döviz hesabımdan 13.06.2023 tarihinde yaptığım SWİFT işlemi için Türk lirası hesabımdan 525 liralık masrafları çekmesini istedim nitekim de öyle yaptı. Fakat 16.06.2023 tarihinde "muhabir masrafı" adı altında 22 Euro'luk hiç haberdar olmadığım, şubeden bilgi alırken hiç de söylemediğiniz bir para kesintisi yapılmış! Müşteri hizmetlerini aradığımda aracı bir bankanın çekmiş "olabileceğini", ama böyleyse de hangisi bilmediklerini söyledi. Yani 22 euro'yu havaya atmaktan farkı olmayan bir durum. Paranın iadesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

22 Haziran 2023 09:53 (Şikayetten 11 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talep ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Türkiye İş Bankası A.Ş.

Pervin
Pervin

Merhabalar. Benzer bir durumla karşılaştım. Bu siteye girdim ve bu durumu yaşayan bir çok mağdur olduğunu görüyorum. Havale EFT gibi işlemlerden çok manasız bir kesinti yapıp müşteri buna itiraz ettiğinde ise iadeyi kesinti yaptığı döviz üzerinden değil tl cinsinden yapıyor ve bunu müşterinin menfaatini gözetmeden yapıyor. Madem bu şekilde yapacaksın kesintiyi de tl olarak yap o zaman. Asla müşteri odaklı bir banka değil ve müşteri hizmetleri telefona bile bakmıyor. Sürekli teknik bir hata nedeniyle diye bant dönüyor. Keza şube yetkilileri de bu şekilde. Tenezzül edip ilgilenmiyorlar. Baştan savma cevaplar ve baştan savma bir üslupları var. Müşteriyi muhafaza etmekten çok uzak stratejiye sahip bir banka. İletişim hatlarına mesaj bıraktım ( yazılı ) 48 saati geçti arayan bir kişi yok.

Barış
Barış

SWİFT yaptığın gün çekilen tutarın üzerine günler sonra yeniden müşteri hesabından para çekmek nedir anlamadım. Benden de kesmişler. Wise bu işleri ücretsiz hallediyordu kapatmışlar onu da. Madem böyle bir ücret kesilecek başta bilgilendirmesi gerekirdi.

16 Nisan 2024 11:26
Miray sonuçtan hiç memnun değil

24 Mart 2025 18:49
İş Bankası'ndan Yüksek SWIFT Kesintisi Şikayeti
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası, Yurt Dışından Gelen Paranın Bir Kısmı Ortada Yok!

21 Temmuz 2023 11:33
İş Bankası, Yurt Dışından Gelen Paranın Bir Kısmı Ortada Yok!

İş Bankası Kategorileri