Sedat sonuçtan hiç memnun değil

HP Orijinal Olmayan Parça Takılması

HP Orijinal Olmayan Parça Takılması
10 Ağustos 2024 11:16

29 Temmuz 2024'te 5128064691 kayıt numarası ile arıza bildiriminde bulundum. 1 Ağustos 2024'te wo-026505584 kayıt numarası ile 5CD3415HKD seri numaralı HP Omen marka cihazım servis tarafından onarıma alındı. 02.08.2024 tarihinde SKO-SSD 2TB zturbo PCle-4x4 2280 TLC M2 parça servis tarafından parça siparişi verildi. 1-2 gün içinde parça geldi diye bilgi düşüldü. 06.08.2024 tarihinde BDH tarafından 216 ***  17 00 numaradan arandım. Servisten memnun olup olmadığım anket yapılacağı bildirildi. Ben de cihaz elime ulaşmadan memnun olup olmadığımı nasıl belirteyim dedim. 05.08.2024 tarihinde UPS kargo'ya cihaz verilerek tarafıma yollandı. 08.08.2024 tarihinde kargo cihazı bana teslim etti. Cihazı kontrol ettiğimde cihazda SSD olarak KXG80ZNV2T04 kioxia 2 TB olduğunu gördüm. HP destek merkezinde cihaz onarım durumunda ki bulunan ankette kullanılması gereken SSD kullanılmadığı, farklı marka SSD kullanıldığını belirttim. Yine 08.08.2024 tarihinde saat 17:39'da 444 8 121'i arayarak takılan SSD'nin farklı olduğunu, sıcaklık değerlerinin yüksek olduğunu belirttim. 5128064691 kayıt numarasına durumu not aldı. 08.08.2024 tarihinde saat 14:08'de 444 8 121'i arayarak 31 dakikalık görüşme gerçekleştirdim. Cihaza uzaktan bağlanarak cihazı kontrol etti ve KXG80ZNV2T04 kioxia 2 TB parçanın takılı olduğunu, orijinal parçanın bu olmadığını, takılmaması gerektiğini belirtti, mail oluşturacağını belirtti. 5128064691 kayıt numarasına dair mail oluşturdu. Uzaktan bağlantı ile yapmış olduğu SSD kontrolünde sıcaklığın yüksek olduğu ve okuma yazma hızlarının öngörülenden düşük olduğunu gördü ve maile yazdığını belirtti. Kaç gün içinde bana geri dönüş olacağını sorduğumda bir süre veremedi. Şöyle ki SSD'mi değişip farklı bir marka SSD takmak ayıplı hizmettir. Ya da sipariş edilen parça geç geleceği için 20 iş günü içinde yetişmeyecek tamir süresinden dolayı farklı parça takılarak müşteri aldatılmaya çalışılmıştır. Cihazın garantisi bitse dahi orijinal parça temin etmek zorunda olduğunuzu hatırlatırım. HP Omen cihazıma farklı parça takılarak tarafımı aldatmaya çalışmak, faturada belirtilen özellikleri değiştirerek hizmet vermek ayıplı hizmettir. Bu bağlamda seçimlik haklarımı kullanmayı talep ediyorum. Hangi hakkımı kullanacağım tarafıma aittir.

03 Eylül 2024 19:05

HP Omen marka ürün daha önce tamir için servise gitti 20 iş gününde tamir edilmeyince yeni cihaz talebim üzerine yeni cihaz geldi. Yeni gelen cihaz yaklaşık 10 ay sonra SSD 301 hatası vererek arıza yaptı. Onarım için servise yolladım. Onarımdan sonra takılan SSD nin daha önceki markadan farklı olduğunu gördüm. Yapmış olduğum testlerde okuma ve yazma hızlarında dengesizlik ve düşük değerler olduğunu gördüm. Cihazın sorunlu olduğunu yetkililere belirttim. Ekran görüntülerini mail olarak attım ücret iadesi istedim. Yurt içi servisi beni şaşırtmayarak sorunlu olan SSD okuma yazma hızlarına normal bir sorun yok dedi. Daha sonra HP destek hattından cihaza bağlanmalarını bunun sorun olup olmadığını tarafıma belirtmelerini istedim. Onlarda bağlandı düşük hızları gördü. Yurt dışı servisine görüntüleri iletti. Yurt dışı servisi farklı tarihlerde iki defa daha cihazı HP destek aracılığı ile kontrol ettirdi. Ve cihazın sorunlu olması dolayısı ile onarım için onarım merkezine gelmesi gerektiğini tarafıma HP destek hattı aracılığı ile iletti. Bende onarım değil garanti belgesi yönetmeliğinin 9. Maddesi gereği ücret iadesi istediğimi kendilerine ilettim. Yetkili ilgili birime durumu ileteceğim size dönüş yapacaklar dedi. 03.09.2024 tarihinde saat: 18:18 de HP destek tarafımı aradı ancak başka konuşma yaptığım için anında cevap veremedim. Yanıtla tuşuna bastığımda aramayı kapattılar. Ben talebimde haklı olduğu mu biliyorum. Umarım HP haklı olduğum bir konuda işi yokuşa sürmez. Tüketici Hakları dilekçem ilgili belgeler. Görüşmeler kayıtlar tarafımca not alındı. En fazla süreci biraz uzatırsınız ancak süreç uzarsa enflasyon farkı ve tazminata da hükmedilmesini talep edeceğim.

Şunu da belirteyim. Yurt içi servisi arızalı bir ürüne sorun yok diyor. Yurt dışı servisi sorun var diyor. Bu gerçekten üzücü bir durum. HP servisi BDH bileşim yurt dışı servisini kendine örnek alısın ve ne markanın hakkını yedirsin ne de tüketicinin yani kullanıcının hakkını yedirsin. Yurt dışı servisinin yaptığı gibi adaleti sağlasın. Bir kişi bugün ben ona maaş veriyorum diye başkasının hakkını alıp size veriyorsa yarın seninin çıkarlarına aykırı davranmayacağını kendi menfaati için senin hakkını başkasına vermeyeceğini garanti edemezsiniz.

13 Ağustos 2024 19:42

HP servisi HP Omen HP marka SSD çıkarıp kafalarına göre başka marka SSD taktılar. Tarafıma bilgi vermeden. Müşteri hizmetleri bunu yapabiliriz diyor. Hangi kanuna veya yönetmeliğe göre diyorum. Cevap yok. Olmadı HP marka laptopu servise göndereyim. Başka marka örnek MSI laptop verin bana böyle oluyorsa. Ciddiyet sıfır. Para önemli değil Tüketici Hakları yoluyla hakkımı alacağım. Servis yan sanayi parça kullanan bir şirket. Ürünü aldığımdan beri bir kere değişim yapıldı sonrasında 1 kere servise gitti 2 ye yollayıp Tüketici Hakları'na başvuracağım. Hem servis ham ürün kalite açısından çok kötü müşteri mağduriyeti öncelikleri. Haklı olmama rağmen ücret iadesi ret ediliyor amaç parayı geç ödemek sizi yıldırmak

14 Ağustos 2024 18:37 (Şikayetten 4 gün sonra)
14 Ağustos 2024 20:36

HP markası bir daha mı mümkün değil ciddiyet sıfır. 100 de yüz haklı olduğum ve haklı olduğumu bildikleri konuda işi yokuşa sürüyorlar onlar kide bir umut belki Tüketici Hakları'na gitmez diye yeteri kadar delil var bir e devlete bakar olay avukatta var zamanda var yani hiçbir sorun yoktur. Enflasyon farkı ve yasal faizle gereken yapılacak danıştay kararı var orijinal parça kullanılması yönünde hem de kanunu iptal eden kafanıza göre parça takamazsınız. Takmak zorunda kalsanız dahi farklı bir parça takacağız müsaadeniz var mı onayınız var mı diye sormak zorundasınız. Herkes ülkede niye sorun var diyor. HP markası aynı lakayıtlığı ABD de yapsın bakalım yapabiliyor mu? HP üç kuruş kazandıracağız bizde üç kuruş para kazanacağız diye yalan bilgi veriliyor müşteriye zorluk çıkarılıyor.

Umut sonuçtan hiç memnun değil

Umut
09 Ekim 2024 13:45
HP Garanti Sürecinde Çözülemeyen Sorun Ve Müşteri Mağduriyeti!
HP Garanti Sürecinde Çözülemeyen Sorun Ve Müşteri Mağduriyeti!

HP Servisinin Yavaş İşlemleri Ve Eşleştirme Sorunu

Tolga
17 Aralık 2024 12:19
Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Fırat
02 Eylül 2024 12:55
HP Yetkili Servis Bitmeyen Arıza Süreci.
Süha sonuçtan memnun

Süha
17 Ocak 2025 18:51
"Büşra Kutluca Hanımefendiye teşekkürlerimi iletiyorum çok ilgili ve şeffaf süreç yürütüyor mükemmel bir insan bulunduğu konumu hak eden nadir simgelerden bence."

Burak
21 Ağustos 2024 11:17