İlgi sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank'tan Kurtulmak İstiyorum: Kapatılan Kartlara Gelen SMS'ler

Halkbank'tan Kurtulmak İstiyorum: Kapatılan Kartlara Gelen SMS'ler
17 Ekim 2024 18:48

Halkbank'taki kredi kartımı ve banka kartımı, iptal ettirdim (şubeye dilekçe verdim) mobil şubemi de kapattırdım. Bugün kredi kartımın son ödeme gününü hatırlatan SMS aldım. Müşteri temsilcisini aradım, açık kredi kartım olmadığını söyledi. "Olmayan kredi kartına nasıl SMS geliyor, bir tehlike mi var? " Dedim şifremi girmezsem göremezlermiş. E ben o bankada hiçbir ürünüm kalmasın istemiştim. Kim işini eksik yaptı acaba? Kayıtlı cep telefonuma şifre gelecekmiş ye, onu girince bir de yeni şifre talep edip mobil banka şifresi girecekmişim de o zaman detay göreceklermiş. Benim bankayla tüm ilişkimi kesme isteğim ne oldu? Neden yine şifre alayım?. Ben bu Halkbank'tan nasıl kurtulacağım? İşi bilen biri cevap verirse sevinirim. Boşa konuşma dinleyecek durumda değilim. SMS i spam bildirdim ve engelledim. Bu kadar saçma bir şey görmedim. Bunu deme hakkım var çünkü ben de emekli bankacıyım

18 Ekim 2024 09:01 (Şikayetten 14 saat sonra)

23 Ekim 2024 12:08
28 Ekim 2024 10:54

Halkbank müşteri temsilcisi aradı evet, kredi kartımda 50.- liranın altında bir borç olduğundan, onu ödemeden kartın kapanmayacağını söyledi. 1- Ben asgari ödeme kadar da olsa hiç eksik ödeme yapmadım. 2- Kartın iptal aşamasında şubeden bilgi alarak, kendi kayıtlarıma da bakarak son kuruşuna kadar ödeme yaptım. 3- Kendim de emekli bankacıyım, hem operasyonda hem bilgi işlemde çalıştım. Kapatılmak istenen kartın son bakiyesini şubeden öğrendim. Kart iptal dilekçem şube kanalıyla gönderildi. Mobil şube iptalini de istediğimden, 1 hafta bekleyip tekrar şubeye gelmem istendi ve aynen de öyle yaptım ve mobil şubemi de kapattırdım. 4- Bir sonraki periyotta Halkbank'tan kredi kartımın borcunun son ödeme gününü hatırlatan bir SMS aldım. 5- SMS nedeniyle şaşırıp, müşteri temsilcisini aradım adıma açık bir karta rastlanmadığı söylendi. Olmayan karta nasıl kart borcunu işaret eden SMS gelir? Ne yapacağımı şaşırdım. Tatmin edici bir cevap ta alamadım 6- Şikayet yazınca Halkbank'tan arandım, kart iptallerinde 1 hafta bekleme süresi tanıdıklarını (şube bunu söyledi ve beklemiştim), ne olur ne olmaz müşteri temsilcisini de aramıştım adıma bir karta rastlanmadı denmişti. Şikayetten sonra bankadan arandım, kartımda küçük bir bakiye kaldığından iptalin olmadığı söylendi. Ama artık bankadan aldığım bilgilerden sonra kartımı kırıp atmış, mobil şubemi de kapatmıştım. Şubeye bilgi verdiklerini, şubenin yanlış hesaplama yapmış olduğundan kartımın son 4 numarası ile ödeme alacaklarını, yoksa faiz işlemeye devam edeceğini söylediler. 7- a) Kartın iptalini isteyen ben 4.900 lirayı ödediysem 40 lirayı da öderdim. B) şube tahsilatı eksik yapmış ve kart kapanmamışsa müşteri temsilcisi neden açık kart görmedi? (Çünkü eğilim şubenin hatalı olduğu yönündeydi.) Ama bence şubenin bir hatası yok. C) Şikayet sonrası beni arayan kişiye "ben şikayet yazmasaydım nasıl haberdar olacaktım? "dediğimde kem küm cevaplar beni tatmin etmedi. D) Rahatsız olduğumdan oğlumu şubeye yolladım (kimliğimi de verdim çünkü bilgi vermede tereddüt edebileceklerini tahmin ettim) yapıcı bir şube elemanı (kendisine teşekkür borçluyum) tarafından tahsilat yapıldı. Hatta oğluma, bir sonraki ekstre kesme tarihi sonrası hemen şubeye gelin kalan birkaç kuruş varsa tamamen işlem yaparız demiş. Eylül başından itibaren 28 Ekim itibariyle hâlâ kapatamamış olduğum kredi kartım ve tansiyonumu 17 lere yükselten bilgilendirmeler sonrası, umarım karttan kurtulabilirim.

28 Ekim 2024 11:03

Eylül başından itibaren 28 Ekim tarihi itibariyle hâlâ. Kapatamamış olduğum kredi kartım ve tansiyonumu 17 lere fırlatan bilgilendirmeler sonrası umarım kredi kartımı iptal ettirebilirim. Bankanın hatası yüzünden 41 liralık meblağa faiz işlediğinin, çabuk ödersem faizden kurtulacağımın söylenmesi de ilginç. Kusurlu olan kendileri, faizi geçtim böyle küçük bir meblağı talep etmeleri bile ayıp. Kredi kartımın kapatıldığından nasıl emin olacağım? Ben bankacı olduğumdan olayları takip ettim. Bu konuda bilgi sahibi olmayanlar acaba nasıl problemler yaşıyorlar?

13 Kasım 2024 10:47

Halkbank 42.- tl borcum olduğundan kartı iptal etmemişti. Oysa istedikleri miktarları zamanında ve eksiksiz ödemiştim. Eğer böyle bir eksik varsa bankanın bildirimleri den kaynaklanan bir hatadır. Tespit ettiğim başka hatalar da oldu. 42.- tl yi ödedikten sonra kartımın isteğim doğrultusunda iptal ettiği, limitimin ve kullanılabilir limitimin miktarı bilgisini aldım. İptal edilen kartın, kullanılabilir limiti sıfır olmalı. Kendimi hâlâ güvende hissetmiyorum. Ben müşteri olarak yapmam gereken her şeyi yaptım ve 2 ay önce kartımın iptalini istedim. Bankanın sistem ve personel hatası sonucu oluşabilecek sorunlarını kabul etmiyorum. Hatta kredi kartımın iptal edildiğinin yazılı teyidini istiyorum. Ancak bundan sonra şikayetimi kapatabilirim

Ersin sonucu yetersiz buldu

25 Şubat 2025 00:15

11 Temmuz 2023 14:25
Yakup sonuçtan hiç memnun değil

11 Temmuz 2024 11:12

Zeynep