Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Karşılıksız Çeki İşlemeyen Devlet Bankası

18 Aralık 2023 23:15

Halkbank Karşıyaka Çarşı Şubesi, bugün karşılığı olmayan bir çeki işlememiştir. 75.000 lira tutarındaki karşılığı olmayan çeki ilgili bankadan sorgulatıp, karşılığı olmadığını öğrendim. Çekin karşılığı olmadığı için arka yüzüne işlem yapılmasını istedim; ancak çeki işleyemeyeceklerini (ilgili kişi Hakan) belirttiler. Çeki veren kişileri korumak amacıyla çekin arkasına 'keşideciye ait değildir' şeklinde kaşe ve imza atmak istediler.

Kanunen bankacılık mevzuatındaki ilgili maddeyi buraya aktarıyorum;
Özetle, bankalar; kendilerine ibraz edilen çekler üzerinde 'karşılıksızdır' işlemi yaparken, çekteki imzayı incelemeyecek, sahtecilik, tahrifat ya da ciro zincirindeki kopukluklar dışında çeki 'karşılıksızdır' olarak işaretlemekten kaçınamazlar. Aksi davranışta bulunan banka görevlisine, Çek Kanunu'nun 7/(4). Maddesi gereğince bir yıla kadar hapis cezası istenebilir.
Bu maddeyi kendilerine göstermeme rağmen çeki işlemediler.

İlgili banka ve kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Buradan da kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum ki, devlet bankası ve bu bankada çalışan kişilerin kanuna aykırı davrandıklarını, tavrın 'git nereye şikayet edersen et' şeklinde olduğunu belirtmek isterim.
İlgili banka, çekteki imza için hukuki olarak balistik inceleme yapılmadıkça, ilgili keşidecinin çalıntı, kayıp vb. Durumlar için savcılığa başvuru yapmadıkça çeki işlemekten kaçınamaz. Ancak Halkbank kanuna aykırı bir şekilde çeki işlememiştir.

BDDK'ya da başvurumu ileteceğim. Ödeme yapmayan firmanın korunduğu, ödemesini alıp ticaretini sürdürmek isteyen firmanın zor durumda bırakıldığı; hukuku tanımayan bir devlet bankasının varlığının olduğu bir dönemdeyiz.

19 Aralık 2023 08:53 (Şikayetten 9 saat sonra)

19 Aralık 2023 09:39
21 Aralık 2023 21:00

Halkbank'nın nasıl konuyu saptırdığını, konuyu bilmiyormuş gibi yapmaya çalıştığını, daha ağır şeyler yazacağım ama bu platform kabul etmiyor maalesef o yüzden resmi belgeler ile nasıl bir banka olduğunu BDDK belgesi ile ispatlayayım. İlgili bankayı BDDK ya da şikayet ettim. BDDK nın başlangıç açıklamasını buraya koyuyorum. Hani diyorlar ya Halkbank ksk şube başvurumu bulamamışlar BDDK olunca bulmuşlar nedense... Hukuk tanımayan devlet bankası. Sayın Mehmet durgun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu e- Şikayet’ e göndermiş olduğunuz 18.12.2023 tarihli e-postanız tarafımıza ulaşmıştır. Yapılan incelemede; r... İnşaat Mühendislik Turizm Ltd Şti’nin hesabından keşide edilen 2363... Numaralı 12.12.2023 keşide tarihli 75.000.-TL’lik çek 18.12.2023 tarihinde Karşıyaka/İzmir Şubemize ibraz ettiğiniz tespit edilmiştir.

Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Çek Mağduriyeti. İmza Uyuşmazlığı

Süleyman
05 Eylül 2023 23:12
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Sahte Çek Ve Bandırma Halkbank Şubesi Çalışanları

05 Eylül 2023 01:53
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 15:07
Halkbank Temsilcisi Tarafından Bilinçli Yaşatılan Mağduriyet

Halkbank'tan Avukat Aracılığıyla Promosyon İadesi Baskısı

Özgür
06 Mayıs 13:19
G. A. sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Güvenlik Açığı Ve Müşteri Suçlaması Mağduriyeti

09 Kasım 2024 07:45