14 Mayıs 2024 16:29

Sayın Yetkili,

Merhaba ben, 'ibrahim O*****' Halkbank'tan 2023 yılında üçer aylık ödemelerle 60 ay vadeli kredi çektik. Ancak, son günlerde Hazine Bakanlığı tarafından esnaf kredisi faiz oranlarının geriye dönük olarak değiştirildiğini öğrendik. Bu durum bizi derinden üzmüş ve endişelendirmiştir.

Ödeme planlarımızı kontrol ettiğimizde, faiz oranlarında meydana gelen değişiklikleri fark ettik. Ancak, önceden bize faiz oranlarının değişken olduğu veya bu tür bir riskin olduğu belirtilmemişti. Tüm evrakları dikkatlice incelediğimizde, böyle bir bilginin verilmediğini gördük.

Eğer faiz oranlarının değişken olduğu açıkça belirtilseydi, kesinlikle bu krediye başvurmayı düşünmezdik. Sabit faizli bir kredi tercih eder, daha öngörülebilir bir ödeme planı oluştururduk. Ancak, bize verilen bilgiler doğrultusunda hareket ettik ve sabit faizli bir kredi aldık.

Şu an itibarıyla, kredi alırken yaşadığımız sıkıntıları ödeme sürecinde de yaşamak durumunda kaldık. Bu durum, işletmemizin finansal durumunu olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, değişken faiz oranlarının belirsizliği nedeniyle gelecekte neyle karşılaşacağımız konusunda da endişeliyiz.

Bu nedenle, bu duruma itiraz etmek ve konuyu detaylı bir şekilde incelemek istiyoruz. Diğer esnaflarla birlikte hareket ederek, bu konuda bir çözüm bulunmasını umuyoruz. Esnaf kredisinin cazibesinin kaybolması, biz esnaflar için büyük bir kayıp olacaktır.

Yaşanan bu olumsuzlukların düzeltilmesini ve gereken adımların atılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde, zaten mağdur olan esnaf topluluğu daha da zor durumda kalacaktır. Sabit faizli olarak aldığımız kredinin değişken faize dönüştürülmesi, yasalara aykırı bir işlem olarak değerlendirilmektedir.

Bu konuda hassasiyetle yaklaşmanızı ve sorunun çözümü için gerekli adımları atmanızı önemle rica ediyoruz.

profile profile
14 Mayıs 2024 16:46 (Şikayetten 17 dakika sonra)

27 Mayıs 2024 17:25

Hülya
Hülya

Biz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz, peki bir şey yapılabiliyor mu sonuçta atılan imza var ve biz de değişken faizli olduğunu bilmiyorduk

İbrahim

Merhabalar şu an için elimizden gelen gerekli yerlere şikayette bulunmak sonuçta yeni çekilen bir kredi değil geriye dönük işlem yapılması ve ucu açık olması bir hayli endişe verici. Yarın kalkıp %100 ekleme yapıyoruz dese ne yapacağız ucu açık bir kredi söz konusu ve tehlike li olduğu için kabul edilebilir bir yaklaşım değil bence.

Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Ramazan
14 Mayıs 2024 19:02

15 Mayıs 2024 09:56
Halkbank Esnaf Kredisinde Faiz Oranı Değişikliği Mağduriyeti
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

16 Mayıs 2024 22:15

Halkbank Kategorileri