Halkbank Esnaf Kredi Taksitlerim Bir Günde Haberim Olmadan İki Buçuk Kat Arttı

13 Şubat 2024 09:59

On bir ay önce Halkbank'tan 500.000 Türk lirası tutarında esnaf kredisi kullandım. Geçtiğimiz cuma günü cep telefonuma bir mesaj geldi. Aylık ödemelerimin 12.000 Türk lirasından 26.000 Türk lirası'na yükseltildiği belirtildi. Hemen Halkbank'a ve esnaf sanatkarlar kooperatifine başvurdum. Sebebin, vergi levhamı kapattığım için olduğu söylendi. Evet, ben dört ay önce işletmemi kapatmak zorunda kaldım çünkü vergimi ödeyerek konaklama hizmeti veriyordum. Ancak yeni bir yasa çıktı ve bu yasa iş yapmamı engelledi. Mecburen işletmemi kapattım. Şimdi ben daha dört yıl bu yüksek krediyi nasıl ödeyeceğim? Ne banka ne de esnaf odası benimle ilgilenmedi. Eğer bilgilendirilmiş olsaydım, vergi levhamı kapatmazdım. Şimdi yeniden vergi levhası almak istesem de üç ayı geçtiği için kabul edilmiyor. O zaman neden dört ay bekleyip kredi sözleşmesini şimdi tek taraflı değiştirdiler? Eğer mesaj atarak kredi faizinin yüzde elli arttığını bildirebiliyorlarsa, vergi levhamı kapattığımda da beni uyarmaları gerekirdi. Madem üç ay sürem varmış, o zaman yeniden açabilirdim. Özellikle dört ay beklediklerini düşünüyorum.
Ayrıca dört aylık ekstra faiz için 16.000 Türk lirası talep ediyorlar. Taksitlerim 12.000 Türk lirası iken, şimdi ilk ay 39.000 Türk lirası, sonraki aylarda ise 26.000 Türk lirası ödemem gerekiyor. Bu, emekli maaşımın üç katı. Bu durum haksızlık. Hakkımı aramak için her yolu deneyeceğim.

13 Şubat 2024 10:05 (Şikayetten 6 dakika sonra)

13 Şubat 2024 10:49

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

Ayhan
Ayhan

34.000 TL ödemem 97.000 olmuş hakkını falan arayamıyorsun vergini kapatmışsın deyip sıyrılıyorlar

Sema sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Kredi Taksit Artışı Hakkında Bilgilendirme Eksikliği Ve Mağduriyet

06 Temmuz 2025 15:40
halkbank-kredi-taksit-artisi-hakkinda-bilgilendirme-eksikligi-ve-magduriyet-1.jpg
Erol sonuçtan hiç memnun değil

10 Şubat 2024 12:46
Habip sonuçtan hiç memnun değil

16 Şubat 2024 16:40

Halkbank Kategorileri