Ceyda sonuçtan hiç memnun değil

02 Ekim 2023 11:18

09.09.2023 tarihinde PR005728226 sipariş numarası ile Gratis’ten alışveriş yaptım. 15.09.2023 tarihinde siparişim hala “hazırlanıyor” gözüktüğü için mobil uygulama üzerinden form doldurarak durumu belirttim. “sipariş onaylandıktan sonra 15 iş günü içerisinde teslim edilmek üzere kargoya verilir.” Bilgilendirmesi yapıldı ve beklemeye başladık. 15 iş günü 29.09.2023 Cuma Günü doldu ve 30.09.2023-Cumartesi günü müşteri temsilcilerine bağlanarak durumu belirttim. Tabii ki ürünlerimin neden hala gönderilmediğine veya ne zaman gönderilebileceğine dair hiçbir bilgi alamadım. Şikayetim ile alakalı talep oluşturulacağını belirttiler. Özellikle kayıtta ne yazdıklarını sordum, “ürünlerin hazırlık aşamasında olduğunu ve gönderim yapılmadığını” yazdığını söyledi. Onların belirttiği 15 iş günü içerisinde gönderim sağlanması gerektiğinin de altını tekrar tekrar çizdim. Bugün (yani 02.10.2023-Pazartesi) “iademin gerçekleştiğini paranın hesabıma yatacağını” belirten maille dönüş yapıldı. Tekrar müşteri temsilcisini aradığımda “iadenin başladığını artık siparişi aktifleştiremeyeceklerini, dilersem yeniden sipariş oluşturabileceğimi, eğer varsa fiyat farkı için sonraki alışverişlerimde kullanmak için kupon tanımlayabileceklerini” belirttiler. Bu süreçle uğraşmak istemediğimi ve ürünün gönderilememesinin sebebinin “tedarik edilememesi yani stokta olmayan ürünün satışta olduğunu” söyledim. Tabii ki asla dediler, stoklar anlık güncelleniyormuş. Telefonu kapatınca girip baktığımda aldığım ürünlerin gerçekten stokta olmadığını gördüm. 1. Stokta olmayan ürünü ben nasıl alabildim? 2. Ürün stoğunda sorun yok diyelim, 15iş gününde ürünler neden gönderilemedi? 3. Gönderilememesinin peşinden ürünler satışa kapatılarak “stok yok” nasıl denebildi? 4. Daha da önemlisi tarafıma haber verilmeden siparişi nasıl iptal edebilirler ve buna nasıl hiçbir sebep göstermezler? Gratis'te bu sorunu ilk kez yaşamıyorum. Tedarik edilememesi dışında mantıklı bir iptal sebebi göremiyorum, beni aydınlatırlarsa sevinirim. Bu tarz sorunlar bu firmada çok yaşanıyor, biz uğraşacağımıza biraz firma uğraşsın diyerek haklarımı Tüketici Hakem Heyetinde arayacağım.

02 Ekim 2023 11:54 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Mail üzerinden bilgilendirme yapılmıştır. Saygılarımızla, Gratis Müşteri Hizmetleri

02 Ekim 2023 12:04

Rica etsem ilgili kargo firmasının adını ve kargoya verildiğine dair irsaliyeyi tarafıma iletebilir misiniz? Bundan sonraki süreçte ilgili firma ile de iletişime geçmek isterim.

Belgin
09 Aralık 2023 10:08
Gratis Ürünümü Kargolamıyor 3 Aralık'tan Beri
Ayça sonuçtan hiç memnun değil

Ayça
31 Temmuz 2023 15:40
Tuba sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2023 20:47
Eda sonuçtan hiç memnun değil

12 Aralık 2023 10:51
Gratis Online Ürün Siparişi
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
11 Ağustos 2023 11:41