Yılmaz sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank K. Kartı Yapılandırma Kredi Cayma Hakkımı Tanımıyor Yapmıyor

Yılmaz
02 Eylül 2024 22:22

Denizbank kartım ile yapılan harcamaya itiraz ettim ve sürecin sonuçlanması uzun sürdü. Kredi kartı itirazımın sonucu 22 Ağustos'ta iade ile gerçekleşmiştir. Ancak bu süre zarfında itirazın sonuçlanmasını beklerken sonuçlanmadan mevcut kart borcunu ödemedim ve borç ödenmediği için her gün bankanın yasal takip biriminden aranarak ya ödemem gerektiği ya da yapılandırmam gerektiği sürekli tekrarlandı. Banka avukatlarınca telkin edilince ben de yasal takibe girmemesi için 14 Ağustos'ta kart borcunun yapılanması amacıyla kredi kartı yapılandırma kredisi kullandım.
Bu durumu, yani mevcut kredi yapılandırılmasının iptal edilmesini, önemini, gerekçesini ve talebimi hem banka yetkilisine bildirdim hem de banka kurumsal iletişimine ilettim.
Bu talebim tarafıma gelen e-posta ile olumsuz karşılanmıştır.
Konunun uzmanları vakıf olacağı ve sizlerin de takdir buyuracağı üzere bu durum, yani bu sonuçta bu bir kredi kullanma işlemidir ki adı üzerinde kredi kartı yapılandırma kredisi ve Tüketici Kanunu ile Ticaret Bakanlığının site ve mevzuatında da bu durum ifade edilerek tüketiciye 14 gün içinde krediden cayma hakkı tanımıştır.
Kanuni hüküm gereği: "Tüketici kredisi / nakit avans / taksitli borç ödemesi her ne ad altında olursa olsun kredi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir. Cayma hakkına ilişkin olarak getirilen düzenlemelere göre; tüketiciden, hesaplanan akdi faiz ve bir kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenmiş olan ücretler dışında herhangi bir bedel talep edilemez. Bu bedeller dışında kalan ve tüketiciden tahsil edilen her türlü ücret, tüketicinin anapara ile tahakkuk eden faizi kredi verene geri ödediği tarihten itibaren yedi gün içinde tüketiciye iade edilir.
Bu nedenle kredi kullandığım tarih 14 Ağustos olup bundan vazgeçme bildirimim 22 Ağustos olup yasal süresi içinde olduğunu ifade ederim.
Bankanın bu krediyi iptal etmesini talep ediyorum.
Bu işlem gerçekleşmediği koşulda Ticaret Bakanlığına ve BDDK'ya bildireceğim.

03 Eylül 2024 05:28 (Şikayetten 7 saat sonra)

Sefa
Sefa