BTK IMEI Kayıt İşlemi

7.011 Görüntülenme

BTK , Türkiye'de kullanılacak mobil cihazların yasal olup olmadığını kontrol etmek amacıyla bir IMEI kayıt sistemi uygulamaktadır. IMEI, mobil cihazların uluslararası olarak tanımlanmış bir kimlik numarasıdır. Türkiye dışından alınan telefonların, Türkiye'deki mobil ağlarda çalışabilmesi için bu numaranın BTK tarafından kaydedilmesi gerekmektedir.

4 Yorum3.947 Şikayet
Şikayetvar Çözüm Uzmanı11 Ekim 2023 06:39

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

IMEI numarasının yanlış veya eksik girilmesi.
Yurt dışından getirilen cihazın Türkiye'de kayıtlı olup olmadığına dair bilgi eksikliği.
BTK'nın belirlediği süre içerisinde kayıt işleminin yapılmaması.
Kayıt işlemi için gerekli belgelerin tam olmaması veya eksik olması.
Sistemsel hatalar veya aksamalar.

IMEI numaranızı cihazınızın ayarlar kısmından veya *#06# tuş kombinasyonunu kullanarak öğrenebilirsiniz. Bu numarayı doğru ve eksiksiz girdiğinizden emin olun.
Yurt dışından getirdiğiniz cihazın kayıt süresi içerisinde BTK'ya kaydını yaptırın.
Kayıt işlemi için gerekli olan belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayın ve sunun. Bu belgeler genellikle fatura, pasaport vb. evrakları içermektedir.
Eğer online olarak işlem yapıyorsanız, internet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun.
Sistemsel bir hata ile karşılaşırsanız bir süre bekleyip işlemi tekrar deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlara rağmen sorununuz çözülmezse veya BTK ile ilgili diğer konularda bir problem yaşarsanız, Şikayetvar sitesi üzerinden durumunuzu detaylıca belirtip yardım talebinde bulunabilirsiniz. Diğer kullanıcıların benzer sorunlara dair deneyimlerini ve çözüm yollarını incelemek de faydalı olacaktır.

4 Yorum

Seydi
BTK müşterisi
6 Ocak 2025 02:59
Çözüm uzmanı yapay zeka sanırım ama kötü bir zeka. İme kayıtları sorgulanıp sistem üzerinden ve e devletten sorgulanıp resimleri atılıyor. Siz hala eksik evrak yanlış ime vs vs diyorsunuz. Biz size eksik para verdik mi? Hayır sizde eksiksiz yapın işinizi!
Seyed
BTK müşterisi
14 Mayıs 2024 11:53
Önerilen adımların hepsini tek tek yaptım ama hala telefonum aktif durumda değil. Ne yapmalıyım? Acaba internet üzerinden yaptığım ödemeyi geri alabilir miyim?
11 Mayıs 2024 01:24
Yurt dışından 14 Pro max aldım Türkiye'de 120 gün süre kullandım daha sonra e sim ile 120 daha kullandım telefonu şu an açtırmak istiyorum ama e devlette ve sizin sitenizde de problem yaşıyorum desteğinizi bekliyorum
BTK Logo
BTK