Gonca
27 Ocak 2024 12:20

3 Ocak 2024 tarihinde yeni aldığım ve montajı yapılan Bosch marka ankastre ocak, 24 Ocak tarihinde wok tava üzerinde yemek pişirdikten sonra kapatırken patlama sesi çıkardı. Ardından bir kez daha denedim ve aynı sorun devam etti, bu yüzden servisi aradım.

Ocağın montajını yapan ilk servis, tüp kullandığım için gerekli aparat değişimini yapmadan eski ocak hortumu ile montajı gerçekleştirdi. Tüpü takan tüpçü, eski hortumun uyumsuz olduğunu belirterek yeni bir hortum ile değiştirdi. Çağırdığım servis şimdi hortum değişimi konusunda sorumluluk kabul etmiyor ve gaz kaçağı olabileceğini söyleyerek durumu tüketiciye yönlendiriyor.

Servis elemanı G** Bey, böyle bir şikayetin daha önce olmadığını ve AR-GE'nin kendilerine iletilmemiş olduğunu söyledi. Ben ısrarla patlama sesinin mantıklı bir açıklamasını bekledim, ancak Bosch yetkilileri ısrarla tüp hortumu değişimi konusunda sorumlu olmadıklarını söyledi.

Evde gaz kokusu olup olmadığını ben ve servis elemanları hissetmedik, bana koku olmayacağını söylediler. Ben ise gaz kokusu olabileceğini düşünüyorum. Tüp hortumunun baştan uyarmadan eski hortumla montaj yapılması ve benim gaz kaçağı olabilir endişesiyle hortumu değiştirmem kusur olarak görüldü.

20 gün kullandığım yeni ocağın şikayeti için servisten 475 TL ödeme talep edildi, bu durum garantinin dışında olduğu belirtildi. Daha ciddi ilgi ve çözüm bekliyorum. Bu olayı 4 kez aradım, anlattım ama sonuç alamadım.

27 Ocak 2024 16:00 (Şikayetten 3 saat sonra)

05 Aralık 2024 15:31
Bosch Ankastre Seti Montaj Sorunu Ve Güvenlik Tehlikesi
Mimar sonuçtan hiç memnun değil

Mimar
23 Aralık 2023 15:44