Merve sonucu yetersiz buldu

26 Şubat 2024 20:31

13.02.2024 tarihinde eşimle birlikte panalı dayanıklı tüketim malları sanayi ve ticaret AŞ'den Bosch marka buzdolabı (Model: KGN55CIE0N), çamaşır makinesi (Model: WGA142X2TR) ve bulaşık makinesi (Model: SMS44DI00T) satın aldık. Ancak maalesef, 16.02.2024 tarihinde yetkili servis makinelerin kurulumu için gelip paketleri açtığında, buzdolabının kapağında silince de çıkmayan büyük bir pas gördük. Çalışanlara buzdolabını kurmamalarını çünkü değiştirmek istediğimizi söyledik. Biz sıfır, hiç kullanılmamış ürünler satın aldık ve kusurlu ürünü kabul etmeyeceğimizi belirttik. Ancak, bunu yapamayacaklarını ve makinelerin kurulumunu yapacaklarını söylediler ve istememize rağmen herhangi bir tutanak da tutmadılar. Daha sonra satın aldığımız yere durumu fotoğraflarıyla ilettik, ilgileneceklerini söylediler ancak sadece oyaladılar. Mesajlarımıza cevap vermediler, arayınca da hallolacak, çözülecek dendi. Kapak değişimini kabul etmediğimizi ürünün tamamen değiştirilip yeni ve kusursuz olanla değiştirilmesini istediğimizi belirttik ancak çözümün net zamanı ve detayı ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Türkiye'deki Bosch bayi ve servisleri çözüm odaklı değil oyalama odaklı olduğu için Bosch Global'e de yazdık. Ancak onlar da aynı tavırdaydı. 4-5 ay önce bir arkadaşımda da kapakta bir çizik olduğu için aynı sorun yaşandı. Hatta sürecin aynısı işledi. Ve eninde sonunda yine büyük çatışmalar sonucunda makine değiştirildi. Bu da demektir ki, yıllardır güvenerek alışveriş yaptığımız Bosch, artık müşterileri mağdur etmekte bir sakınca görmüyor ve kusurlu ürünleri müşterilerine satıp sorumluluk üstlenmemeye çalışıyor. Yeni bir hizmet anlayışı geliştirilmiş demek ki.

Bugün Bosch Genel Merkezi ile görüştük ve yine kapak değişimi yaparız isterseniz, ürün değişimi yapmayız deyip topu yetkili bayiye attılar, yetkili bayi de telefonlarımızı açmadı. Ben örneğin DeFacto'dan alışveriş yapsam ve ayıplı bir ürün satın alsam, şube mağduriyetimi gidermediğinde tabi ki DeFacto Genel Merkezi arayacağım ve mağduriyetimi onlar giderecek. Yani yetkili servis tarafından da mağdur edildiğim için sorunumu Bosch çözecek! Ürünün tamamı değiştirilecek, sadece kapak değişimini kabul etmiyorum! Yine sadece kapak değişir gibi bir yanıt alırsam ya da hiç yanıt alamazsam Tüketici Hakları'na dair ne kadar mahkeme varsa gideceğim! Ayıplı mal satıldı ve değiştirilecek!

27 Şubat 2024 10:16 (Şikayetten 13 saat sonra)

27 Şubat 2024 10:22
bosch-pasli-buzdolabi-satip-ayipli-mal-degisimi-yapmiyor-1.jpg

Bunlar son 2 gün içindeki maillerim. Bunun yanı sıra https://www.bosch.com/contact/ adresinde ve çağrı merkezinizde de birçok kaydım var. Ancak geri dönüş olarak Bosch tarafından sadece 1 kez arandım ve "Kapak değişecek" cümlesini aldım. Yetkili servis zaten telefonlarımı açmıyor.

Bayram sonuçtan hiç memnun değil

Bayram
07 Mart 2024 23:48
Rıdvan sonucu yetersiz buldu

Rıdvan
01 Ağustos 2023 12:35

05 Temmuz 2024 21:44
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

Sevil
15 Aralık 2024 22:05
Bosch Buzdolabı Ve Servis Sorunları: Çözüm Bekleyen Müşteri Mağduriyeti
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Uzun Süredir Beklediğimiz Bosch Buzdolabı Mağduriyeti

Osman