Beyhan sonuçtan hiç memnun değil

Bosch 5 Aylık Ürün İçin Servis Ücreti Ve Parça Ücreti Talep Ediyor

02 Mayıs 2024 14:08

Bosch markasına güvendiğim için toz torbasız elektrik süpürgesi 5ay önce satın aldım. Toz biriken yerin temizliğini düzenli yaptım. Islak yerlerde kullanmadım. Ama çalışırken 5dakika sonra kırmızı yanıp duruyor, sonra soğuyunca tekrar çalışıyor. Bugün Bosch mağazasını aradım tabii ki garantiniz devam ediyor. Hem motor hem makine garantiniz var dedi. 4446333 numaradan servise ulaşın dedi. Servisi aradığımızda K**** hanım açtı. Çirkin bir üslupla filtreleri temizlemeniz gerekiyor. Kılavuzda yazıyor okusaydınız dedi. Diyorum ki hanımefendi tabii ki temizliklerini yaptık. Ama filtreler vs tüm ürün sizin garanti kapsamınızda değil mi dedim. Kılavuzu açıp okusaydınız diye aynı kelimeleri tekrar tekrar söylüyor. Ezberletilmiş anlaşılan. Çünkü aynı arizayla ilgili çok sayıda şikayet var. Onlarda telafi yerine müşteriye fatura ediyor. 450 lira servis üzerine de ne masraf çıkarsa ödersiniz diyor. Süpürgenin parasının üçte birini geri alacaklar. Garantisi nerede o zaman? Ben daha 6 ay olmadan bozulan cihazım için servis elemanına bile para ödeyeceksem, filtre değişimi adı altında ya da başka isimlerle parça ücreti ödeyeceksem garantinin ne anlamı var. Bir de Bosch'un yetkili servis bilgilendirmesi yapan yer bunu söylüyor. 30 yıldır ben ve çocuklarım Bosch'tan başka ürün kullanmamıştık Ama değiştirme zamanı gelmiş artık. Çünkü anladığım Bosch'un yönetim anlayışı değişmiş. Asla ürününün arkasında durmuyor. Zaten şikayetlere baktım bu kronik bir sorunmuş bu süpürgelerinde. Servis talebi oluşturdum. Eğer 4 5 ayda bozulan ayıplı bir ürünün telafisini yapmazlarsa ya da 1 kuruş isterlerse haklarımı biliyorum. Kızım Sanayi Bakanlığında çalıştı. Garanti belgesi sadece insanları aldatmak için düzenlenmiş sözde bir belge olmamalı. Ürününün kalitesine güvenmek, ayıplı ürün ya da arıza durumunda müşteriyi mağdur etmeden telafi etmek değil mi? Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım. Ayrıca Bosch'u artık hiç kimseye öneremiyorum. Yazık marka değerlerini düşürüyorlar. Yakin zamanda çok emek verilen markaların ayıplı ürünlerini müşteriye fatura etmeleriyle nasıl itibar kaybettiklerini gördük. Umarım Bosch yetkilileri bu servis işine acilen bir çözüm bulur. Yoksa koca markaya yazık ederler. Müşteri memnuniyetine önem vermeyen, ayıplı ürününün telafisine gitmeyen bir marka zaten bitmiştir. Bana göre. Servisi var, ürünleri kaliteli, garantisi var diye düşünmeyin. Bir süpürge için rezil ettiler bizi. Ayrıca çok kaba saba konuşan birisiyle iletişim kuruyorsunuz.

02 Mayıs 2024 14:10 (Şikayetten 2 dakika sonra)

04 Mayıs 2024 16:47

Herkese gönderilen buradaki nazik mesaj sizi aldatmasın. Şablon olarak gönderiliyor. Ve Bosch süpürgeyle ilgili buradaki platformdaki cevaplarıda gördüğünüzde bir tane bile çözüme ulaşan olmamış. Buradaki şikayetim üzerine müşteri hizmetlerinden aradılar. Tekrar aynı şeyleri söylediler."Teknik servis gelince sizden para isterse ödemek zorundasınız. Ona göre servis yönlendireceğim" diyor. Zaten buradaki şikayetlere de bakılırsa çok kısa süre sonra daha garantisi bitmeden hatta 1 aylık süpürgelerde bile aynı arıza olmuş. Ve istisnasız hepsine servis, kullanıcı hatası demiş ve hem oldukça yüksek servis ücreti, hem de başka masraflar çıkartmışlar. O yüzden kesinlikle süpürgeden kaynaklı kronik bir sorun olduğu belli olan bir konuda aldatılmak istemiyorum. Böyle garanti olmaz. Makinemin garantisi olduğu halde maalesef tamir ettiremeyeceğim. Yeni bir süpürge alacağım. Bundan sonrada buzdolabımı vs değiştirmek istiyordum. Asla Bosch almayacağım. Müşteriye asla değer verilmiyor. Garanti belgesi sadece anlamsız bir kağıtmış onlar için. Umarım buradaki bu şikayetleri okuyanların da gözü açılır ve ürününün arkasında duran, kronik sorunlu ayıplı ürünlerin telafisini yapan, garanti belgesinin gerçekten garanti verdiği markalardan alışveriş yaparlar. Eski Bosch gibi düşünmeyin. Ben öyle düşündüm şikayetlere bakmadan gözüm kapalı aldım. Hem çabuk arızalanıyor. Hem de garanti süresi falan yok. Bir de ekstra parayla garantisini uzatıyorlar şaka gibi. Anladığım bu süpürgeyi kullananlar toplu olarak süpürge kullanımını bilmiyormuşuz. Nasılsa bir kişi bile haklı bulunmamış. Sayın Bosch yetkilileri siz teknik servislere para kazandırmak için müşterilerinizi harcayın bakalım. Hakkımı helal etmiyorum. Ancak hakkımı Tüketici Mahkemelerinde arayacağım. Ayrıca Bosch Almanya Genel Merkezinede bu müşteri şikayetlerini incelemeleri ve hiçbir müşterinin talebinin karşılanmadığının görülmesi için yeminli çevirmenle çevirtip göndereceğim. Bir dahada beni aramayın. Sizin nasıl konuşacağını bilmeyen kaba temsilcilerinizle görüşmek istemiyorum. Zaten dinlemiyorlar bile, üstenci bir konuşma ile ezberletilmiş gibi "teknik servis para isterse vermek zorundasınız" laflarınızı duymak istemiyorum. Bosch pişmanlıktır. Umarım yönetim tarzı en kısa zamanda değişir.

Barış
27 Mayıs 2024 08:40

Bosch Süpürgede 10 Yıl Motor Garantisi Uygulanmadı, Servis Mağduriyeti

Merve
21 Temmuz 2025 11:08
bosch-supurgede-10-yil-motor-garantisi-uygulanmadi-servis-magduriyeti-1.jpg
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
12 Mart 2024 13:25

Erdal
30 Nisan 2024 14:09
Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Yağmur
11 Eylül 2024 15:06