Ünal sonuçtan çok memnun

Başkent Doğalgaz Kontrolünde Proje Sorunu

20 Aralık 2024 15:45
Ünal'ın Teşekkür Mesajı
“Yapılan hatanın düzeltilmesinde yardımcı olan personele teşekkür ederim.”

2011 yılında evimizi aldığımızda bacalı olan şofbeni hermetik şofben ile değiştirterek proje çizdirip onay aldık (proje olmadan DemirDöküm yetkili servisi ilk çalıştırmayı yapmayacağını, dolayısıyla garanti başlatamayacağını söylemesi üzerine proje çizdirildi). Geçen süre içerisinde belirli dönemlerde kontroller yapıldı, herhangi bir eksik durum ile karşılaşılmadı. 18.12.2024 tarihinde Başkent Doğalgaz yetkilisi rutin kontrole geldi ve bir tespit raporu verdiler. Raporda, 'proje ve tesisat birbirinden farklı olmamalı, test nipeli sayaç sonrasında olmalı' yazıyor, onaylı projenin de sistemde görünmediği söylendi, 1,5 ay süre verildi. Ekte daha önceki tespit raporunu yayınlıyorum (istenirse 3 adet daha olumlu rutin dönemsel rapor var). 14 yıldır tüm denetimlerde her şey düzgündü, son raporda neden eksikler çıkıyor? Benim projem nasıl yok oluyor? Projem yok madem neye göre proje ile tesisat uyumlu olmalı deniyor. 2011 tarihli raporda Sertifika Sahibi – Müşavirlik Kontrol Denetim firması kaşesi var 'proje ile tesisat uyumludur, test ve muayenesi yapılmıştır' diyor. Ayrıca Başkent Doğalgaz Dağıtım a. Ş. Kontrol yetkilisi İ** a. A*** tarafından imzalanmış onay verilmiştir. Yeni bir proje maliyeti 5-6 bin tl, 2011 yılında da ciddi bir rakam ödedim proje için. Tekrardan böyle bir meblağ ödeyecek gücümüz yok. Mevcut projem sonrası hiçbir oynama değişiklik yapılmadı tesisatta.
Proje konusunda bir hata yapıldığını düşünüyorum. Durumun düzeltilmesi, mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum.
Tesisat / Sözleşme no: 0010431276 / 100003536325

profile profile
20 Aralık 2024 17:02 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

20 Aralık 2024 17:59

Değerli Müşterimiz, Şirketimize yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilerek tarafınıza 20.12.2024 tarihinde konuyla ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla.

24 Aralık 2024 10:04

Telefonla arandım, projem bulunmuş sisteme işlenmiş. Test nipeli de olması gereken yerde zaten, hatalar düzeltilmiş, online sistemde red görünmüyor. Bir haftalık bir stres yaşadık, kolay değil insanlar çocuklarına okul harçlığı veremiyor. Bu işlerde hassas davranılmalı.

25 Aralık 2024 11:49

Yapılan hatanın düzeltilmesinde yardımcı olan personele teşekkür ederim.

Handan sonucu yetersiz buldu

26 Şubat 2025 10:52