Ilgın
19 Kasım 2024 13:37

16.11.2024 09.20 İstanbul-Kahramanmaraş uçuşunda pet kabin satın almıştım. Uçağa sorunsuz bir şekilde girdim. Uçak kalkışa geçerken köpeğimi koltuk altına koyarken fermuarı açıldı. Kabin memuruna fermuarın açıldığını ve kapatacağımı söyledim. Hostes hanım biraz beklememi, yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra boardingte çalışan memurlarla birlikte yanıma gelerek bu uçuşta bulunamayacağımı söylediler. Onlara taşıma çantasının kırılmadığını, fermuarlı olduğunu ve kapanabileceğini defalarca anlatmaya çalıştım. Fakat kabin memurları ısrarla kaba bir tavırla bana, masanın kararının benim uçuşta köpekle bulunamayacağım olduğunu ve uçaktan inmek zorunda olduğumu söyleyerek uçaktan resmen atıldım. Daha sonra polis noktasına gitmem gerektiğini ve sonra supervisor ile görüşmem gerektiğini, en yakın uçağa binebileceğimi anlattılar ve polis noktasına götürüldüm. Polis noktasında gelen ifadenin benim 'taşıma çantam kırık olduğu için kendim inmek istediğimi' söylediler. Onlara çantamın kırık olmadığını ve beni zorla uçaktan indirdiklerini anlattım ve o şekilde ifade verdim. Boardingte çalışan memurlar da bana eşlik ettiği için bu duruma şahitler ve onlar da şaşkınlıkla uçaktan atılmamı izlediler. Daha sonra elimdeki eşyaların fazlalığından dolayı köpeğimi taşıma çantasından çıkarttım ve o noktada taşıma çantasını ve eşyalarımı bırakarak supervisora gittim. Bana tamamen benim suçum olduğunu, o yüzden ücret iadesi olmayacağını yine çok kötü bir tavırla anlattı. Biletiniz yandı, bana anlatacağınız bir şey yok, benim değerlendirmem bu şekilde isterseniz başka yerlere yazın dedi. Ulaşım masrafım, konaklama masrafım ve uçak biletimi sorduğumda bana 'anlamıyorsunuz herhalde, iade olmayacak size' dendi. Acil bir rahatsızlıktan dolayı Kahramanmaraş'a gitmem gerekiyordu, o yüzden en yakın sefer olan Adana'ya 12.50 uçuşuna köpeğimle beraber yine taşıma çantasıyla kabinde yolculuk yaptım ve hiçbir problem yaşamadım. Kaybettiğim vakit kaybı ve yanan biletimin sorumlusu köpeğim gibi davranıldı ve zaten çalışanlar tarafından da dalga geçer bir tavırla 'suçlu biz değiliz, köpek' denilerek gülündü. Durumlara şahit olan insanlar da çok şaşırdı ve tepki gösterdi. Uçaktan indirildikten sonra taşıma kabımın fotoğraflarını çektim, dosyaya ekledim. Türk Hava Yolları çalışanları tarafından yapılan bu muamele tamamen hayvan düşmanlığı ve saygısızlık. Çantamın son halinin de görüntülerini ekledim. Hiçbir deformasyon olmadığı fotoğraflarda da gözüküyor.

profile profile

Nupelda
12 Ocak 2025 21:25

THY Evcil Hayvanımla Uçuşlarda Yaşanan Haksız Uygulamalar

Damla
12 Haziran 2025 13:20

THY Evcil Hayvan Hakları İptali Ve İade Sorunu!

Kübra
10 Ocak 2025 16:07
Altan sonuçtan hiç memnun değil

Altan
14 Aralık 2024 01:42
THY Uçuşta Rahatsız Edici Üslup Ve Yanlış Protokol Uygulaması!
Oral sonuçtan hiç memnun değil

Oral
13 Eylül 2024 01:44