THY Personeli Bilgisizliği Ve Kalite Düşüşü

Ümit
26 Ocak 2024 02:50

Merhabalar,

09.01.2024 tarihinde eşim, ben ve 44 günlük bebeğimiz için bilet satın aldım. Bilet detayları 25.01.2024 tarihli, TK7702 uçuş kodlu, 00:10 SAW kalkışlı ve 03:55 GYD inişli idi. 18.01.2024 tarihinde bana hiçbir bilgi verilmeden uçuşumun tarifesinin değiştiğine dair bilgi aldım. Yeni bilgilere göre uçuş TK7702 uçuş kodlu, 00:10 SAW kalkışlı ve 03:55 GYD inişli olarak güncellenmişti. Bu bilgi üzerine Türk Hava Yolları ile iletişime geçtim ve uçuşumu TK0336 uçuş kodlu, 22:00 IST kalkışlı ve 01:50 GYD inişli olarak değiştirmek zorunda kaldım. Bu değişiklik sebebiyle transfer firması değişiklik kabul etmediğini ve belirtilen saatte başka bir transferinin olduğunu belirttiği için iade alamadım ve 700 TL 'no show' ücreti ödemek zorunda kaldım. Bu durum beni tedirgin etti ve yenidoğan bebeğimle uçuşlarda hangi prosedürleri izlemem gerektiğine dair bilgi almak için defalarca arama yaptım. Sorgular incelendiğinde, sormama rağmen kimlik fotoğrafında resim olması gerektiği hakkında net bir bilgi verilmedi. Çağrı merkezi destek personelleri o kadar bilgi sahibi değillerdi ki prosedürleri beraber okuyarak sonuca ulaşmaya çalıştık. Bu beni daha da tedirgin etti ama Türk Hava Yolları kalitesine güvendiğim için tereddüt etmek yerine bilgi akışına devam etmeyi tercih ettim.

Uçuş günü online check-in yapmayı denedim fakat eşimin bilet dışında diğer bilet numaralarında online check-in yapamadım. Bana havalimanında çözebileceğim söylendi ve bu şekilde hareket etmek zorunda kaldım.

Uçuş günü havalimanına vardığımda, güvenlikten geçip 'First Family' kontuarına ilerledim. Kimlik ve pasaportlar ile bagaj teslimi yaptım, biniş kartlarını aldım ve son olarak polis kontrolüne geldiğimizde bebeğimizin kimlik kartında resim olmadığı için uçamayacağımızı öğrendik.

Şimdi buradan soruyorum: Defalarca arayıp bebekle uçuş yapacağımızı ve ne yapmamız gerektiğini sorduğumuz halde, en az beş farklı kişiyle görüşmüş olmamıza rağmen bize neden bilgi verilmedi? Kontuarda bagajı teslim alan Türk Hava Yolları personeli bu prosedürü bilmiyor muydu ki, biz uçamayacağımızı bildiğimiz halde saat 00:30'a kadar tekrar verdiğimiz bagajları beklemek durumunda kaldık.

Bu hata sebebiyle geç kaldığım için bilet ile ilgili tarife değişikliği yapma hakkımı ve kısmi iptal hakkımı kaybettim mi?

Düğünümüz olması sebebiyle şimdi tekrar 27.01.2024 tarihine iki kat ücret ödeyerek 2356674557144, 2356674557145 ve 2356674557146 numaralı biletleri almak durumunda kaldım.

Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Saygılarımla

Nurgül
27 Temmuz 2024 17:25
THY Uçak İptali Mağduriyeti
THY Uçak İptali Mağduriyeti
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Duygu
21 Şubat 2024 16:10
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

THY'den Eksik Bilgilendirme Ve Haksız Bilet İptali Mağduriyeti

Abdullah
16 Haziran 12:09

Simge
10 Temmuz 2023 13:23
THY TK7491 Seferinde Yaşanan Sorun

THY Biniş Kartı Zorunluluğu!

28 Ağustos 2024 08:51
THY Kategorileri