Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Erhan
26 Nisan 2024 08:08

Türk Hava Yolları'nın güvenlik için yetki verdiği Gözen Security firması, tüm evraklarımın eksiksiz olmasına rağmen 23 Nisan tarihli Havana uçağına beni almadı. 23 Nisan 02:00'daki İstanbul - Havana uçuşu için tam altı ay önce rezervasyon yaptırdım. Bunun akabinde sigorta, Küba vizesi, Küba gümrük beyan formu, gidiş-dönüş biletleri, ödenmiş otel rezervasyonumu hazırladım. Fakat buna rağmen kontuar önüne gittiğimde Gözen Security firması, pasaportumu inceleyerek on farklı ülkeye giriş çıkış yaptığımı, ancak pasaportta ABD vizesi arandığını söyledi. Ancak THY'nin resmi duyurularında böyle bir şartın olmadığını biliyordum. Eğer böyle bir şart varsa, o halde THY neden hâlâ Güney Amerika'ya uçak bileti satıyor? Veya duyurularında neden 'ABD vizeniz yoksa hiç masraf yapmayın' demiyor? Bu soruları yönelttikten sonra ilgili güvenlik görevlilerine uçuş iptali açıklamasına 'Pasaportunda ABD vizesi bulunmadığından' yazılmasını istedim, fakat bunu yazamayacaklarını, onun yerine 'gidiş-dönüş bileti aynı PNR kodu altında değil' açıklaması yazacaklarını söylediler. Oysa bu bilgi de THY'nin resmi duyurusunda yok ve bu bileti tam altı ay önce almıştım! Aynı zamanda 'eğer THY uçağa alma riskini kabul ediyorsa biz de sorun çıkarmayız' ifadesini kullandılar, ancak konuştuğum THY görevlisi kendilerinde böyle bir yetkinin olmadığını belirtti. Bunun yanı sıra, uçuşa alınmayan diğer kişilerin ABD vizelerinin olduğunu, PNR kodlarının da aynı çatı altında olduğunu, buna rağmen uçuşa alınmadıklarını öğrendim. Yani söylenen bahaneler tamamen yalan! Küba Başkonsolosluğu ile görüştüğümde de, ülkelerinin böyle bir kısıtlamaya gitmediğini, gelen misafirleri geri göndermediklerini, bu uygulamanın tamamen THY'ye özel bir durum olduğunu ve Güney Amerika'ya uçuş yapan diğer havayolları ile herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade ettiler.

profile profile profile

Doğuş

Selamlar, uçağa alınmadıktan sonra biletlerinizin iadesi nasıl oldu?

Erhan

Sivil havacılık web sitesi üzerinden şikayet kaydı oluşturmanız gerekiyor. 600 EUR tazminat ve bilet ücreti iadesi alabiliyorsunuz.

Emre

Ayrıca siz bir ülkeye girdiğinizde belki de birkaç şehir gezip farklı şehirden dolayısıyla farklı bir havalimanından çıkmış olacaksınız. Benim bildiğim aynı PNR numarası olması için Gidiş-Dönüş aynı çift Havalimanı olmalı. Yani siz başka bir şehirden çıkmak için iki tane ayrı tek yön bilet almış olmalısınız ki bu da farklı PNR numaraları demek oluyor. Yanlışım varsa düzeltin.

Sevinç sonuçtan hiç memnun değil

Sevinç
04 Kasım 2023 16:05

Uçağa Keyfi Alınmama Ve Ailece Yaşanan Büyük Mağduriyet

Yiğit
12 Temmuz 21:47
Naci sonuçtan hiç memnun değil

Naci
30 Nisan 2024 21:40