THY Engelli İndirimi İçin Zorluk Çıkartıyor

Ad Soyad
Ad Soyad
21 Haziran 2023 17:319.203

THY’den bir engelli bir refakatçi ve bir yetişkin bileti almak istiyorum. Fakat engelli ve refakatçinin sahip olduğu %20’lik indirimi farklı yollardan geri alıyorlar.
Refakatçi bileti almak için önce bilet rezervasyonu yapıp sonra belge ibrazıyla indirim yapacaklarını söylüyorlar. Ama Rezervasyon için ücret talep ediyorlar. İnternet üzerinden veya uygulama üzerinden rezervasyon yapınca yetişkin olarak seçim yaptınız için refakatçi olarak değişmeyeceğini söylüyorlar. Telefonla rezervasyon yapmak istediğimde hizmet bedeli talep ediyorlar. Hayatımda ilk defa bir firmanın sattığı ürün için hizmet bedeli aldığını görüyorum. THY’den bilet alıyorum ve bizden aldığınız için bize hizmet bedeli ödemelisiniz diyor!
Müşteri hizmetlerini arıyorum, görüntülü görüşme yapıyorum. Ama müşteri hizmetleri bilgisiz. Hepsi farklı konuşuyor. Birisinin bildiğini öteki bilmiyor. Bazısı refakatçi belge ibrazını görüntülü görüşmeyle yapabileceğimi söylüyor. Bazısı sadece THY bürolarında oluyor diyor. Defalarca konuştum ve bu saçmalıktan sabrım taştı.
Bu saçmalıklarla daha fazla uğraşmamak için İstanbul Havalimanındaki THY bürosuna gittim. Büroda gidiş dönüş 2031 TL olan bileti 2415 TL’ye satmaya çalıştılar. Telefondan THY biletine bakıyorum ucuz ama onlar daha pahalıya satıyor. Ben indirim alabilmek için geliyorum ama onlar dahada pahalıya satıyor. 10 dakika uğraştılar belge göstermeme rağmen refakatçi tanımlayamadılar. Oradakilerde işten anlamıyordu. Daha sonra yüksek fiyat çektikleri için belgemi alıp çekip gitti. Boş boşuna o kadar yol gittim otopark ücreti ödedim. Bilgisiz çalışanlarla muhatap oldum.
Sözde %20 indirim var ama telefonla ararsam hizmet ücreti alıyorlar internetten zaten vermiyorlar. Ayaklarına gidince yüksek fiyattan satmaya çalışıyorlar. Açıkça indirim yapmıyoruz deyin de bizi uğraştırmayın.
İşimizi kolaylaştıracağınıza zorlaştırıyorsunuz. Çocuğun hesabı engelli hesabı olarak zaten tanımlandı. Neden yanında bir refakatçi alamıyor? Niye bu kadar uğraştırıyorsunuz. Zaten hesap açılırken belge ibraz ettik. Otomatik olarak tanımlamak bu kadar mı zor? Çalışanlarınız çok kötü ve bilgisiz. Özel bir firma değil devlet dairesi gibi işliyor. Hatta daha kötü.

Mine
Mine
27 Haziran 2023 21:49

Çok haklısınız bende aynısını yaşadım internetten engelli ve refakatçi diye yazıyor keşke oradan alsaydım. Sabiha gökçene gittim THY den aldım daha pahalı verdiler Eve geldim internetten baktım daha indirimli. Pişman oldum satış ofisine gittiğime

THY Hayal Kırıklığı Ve Çözüm Sıkıntısı

Yasemin
Yasemin
9 Ekim 2023 17:472.638

THY müşteri hizmetlerini arayarak engelli ve refakatçi bileti için destek aldım sürekli bekletildim. Sadece ödeme alınır...

THY Hayal Kırıklığı Ve Çözüm Sıkıntısı

Türk Hava Yolları Engelli Hakkını Kullandırmıyor

Macit
Macit
8 Ekim 2023 03:207.536

10 yaşında engelli oğlum var, THY den indirimli engelli ve refakatçi hakkımı kullanmak istedim. Öncelikler Miles&smile ü...

1 Destek

THY Müşteri Hizmetleri İletişim Zorlukları Ve Bilet Problemi

Deniz
Deniz
1 Mart 2024 11:412.434

THY müşteri temsilcileri ne dediklerini bilmiyorlar, 10 kez aradım ancak hâlâ problemin çözümünü sağlayamadılar. Her gün...

THY Müşteri Hizmetleri İletişim Zorlukları Ve Bilet Problemi

Tümünü Gör
THY Sistemsel Hatanız Yüzünüzden Mahsur Kaldım, Kazakistan'dan Dönemiyorum!

THY Sistemsel HatanızYüzünüzden Mahsur Kaldım, Kazakistan'dan Dönemiyorum!

İbrahim

Ünsal
THY Bilet Ücret İadesi!

THY Bilet Ücretİadesi!

Yusuf
THY Mil Haksızlığına Dur Diyecek Bir Kul Yok Mu?

THY Mil HaksızlığınaDur Diyecek Bir Kul Yok Mu?

Metin

Öne ÇıkanKonular