Refika
25 Eylül 2023 16:34

22.08.2023 tarihinde Mersin Forum AVM Tefal'den Tefal marka mutfak robotu seti aldım. İlk kullanımda üst motor kısmını takınca bıçağı çevirmedi. Tekrar kontrol edip çalıştırmayı denediğimde üst kapağın iyice yerine oturmadığını fark ettim. Bunun üzerine ürünü aldığım Tefal satıcısını aradım. Kendilerinin bir şey yapamayacağını ve teknik servisle görüşmemiz gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Mersin Pozcu Palmiye mahallesindeki H******** elektrik adlı Tefal yetkili servisine ürünü götürdüm. Yetkili servisteki çalışanlar ürüne bakıp meydana gelen deformasyonun kullanıcı hatası olduğunu ve ücret karşılığı tamir edebileceklerini söylediler. Bunun daha ilk kullanımda olduğunu ve kapak yerine oturmadığı için ürünün kendisinden kaynaklı bir sorun olduğunu belirtmemize rağmen hiçbir şekilde kayıt tutmadılar ve ısrarla ücretli tamir hizmeti verebilecekleri belirttiler. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradım ve sorunu anlattığımda yetkili servisin rapor yazması gerektiğini eğer yazmazlarsa resmi işlem başlatamayacaklarını söyledi. Hiçbir şekilde garanti kapsamına alınabileceği ya da iade edilebileceği konusunda olumlu bir cevap alamadım.
Henüz bir ay bile kullanmadığım ürünün iadesini istiyorum.
Ayrıca Tefal Köpüklüm Türk kahvesi makinesini de aynı gün aldım. Yaptığım kahvelerde hiçbir şekilde köpük olmuyor. Satıcı bol köpüklü yaptığını iddia ediyor. Yetkili servise kahve makinesini de götürdüğümde sadece çalışıp çalışmadığını kontrol ettiler ve çalışıyor olmasının yeterli olduğunu söylediler. Beş farklı markanın kahvesini denediğimi ve hiç birinin köpüklü olmadığını belirtmeme rağmen, köpüklü olmamasının sebebi kahvenizdendir diyorlar. Bu ürünün de iadesini istiyorum. Tefal büyük bir marka ve ürünlerine sahip çıkar diye düşünüyordum fakat Tefal'in adı büyük yaptığı işler küçükmüş. Tüketiciyi böylesine mağdur eden bir marka daha yok maalesef. Müşteri hizmetlerinden yetkili servisine kadar hiç biri ürünlerine sahip çıkmıyor.

25 Eylül 2023 17:48 (Şikayetten 1 saat sonra)

02 Ekim 2023 11:32

Değerli Müşterimiz, Şikayetvar.com web sitesinde paylaşmış olduğunuz konu ile ilgili Groupe SEB Müşteri İletişim Merkezi olarak sizinle iletişim kurmak istedik. Sitede belirtilen mevcut iletişim bilgilerinizden sizlere ulaşamadık. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak ve size yardımcı olmak istiyoruz. Saygılarımızla, Groupe SEB Müşteri İletişim Merkezi

Sema sonuçtan hiç memnun değil

Sema
31 Ocak 20:34
Tefal Köpüklüm Kahve Makinesi İle Hayal Kırıklığı
Eralp sonuçtan hiç memnun değil

Eralp
11 Temmuz 2024 20:37
Emel sonuçtan hiç memnun değil

Emel
21 Nisan 2024 17:24
Saffet sonuçtan hiç memnun değil

Saffet
31 Temmuz 2024 20:39