Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Buzdolabı Soğutma Sorunu

02 Temmuz 2023 19:14

Yaklaşık 5 yıl önce Samsung markasına güvenip evimizin tüm beyaz eşyalarını Samsung olarak aldık. Geçen yıl bulaşık makinemiz yıkamama sorunu verdi ve tamir edilerek düzeldi. Bu yıl şubat ayında deprem bölgesine görevli olarak gidip geldiğimde buzdolabının bozulduğunu soğutmadığını ve tüm ürünlerimin bozulduğunu gördüm. Yetkili servisiniz daha sonra gelmiş ve buzdolabına gerekli işlemleri yapmış ve düzeldiğini söylemiştir ve o zaman bizden 1.650 TL para almıştır. Yapılan işlemlerin ardından 5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen tam kurban bayramında buzdolabımız yine aynı sorunu vermiş ve tüm ürünlerimiz etlerimiz telef olmuştur. Samsung markası olarak size güvenmekle hatamı yaptık acaba. Samsung markası ayıplı ürün satıp daha sonra böyle durumlar üzerinden servis ücreti tamir ücreti parça ücreti adı altında paramı kazanmaktadır. Samsung gibi bir markanın ürünlerinin böyle kısa bir sürede bozulması normal midir. Garanti süresince hiçbir şey olmayıp belli bir yıl geçtikten sonra ürünlerinizin bozulması gerçekten düşündürücüdür. Samsung markasının büyüklüğünü göstererek tarafıma acilen dönülmesi sorunumun giderilmesi fahiş fiyat taleplerinden vazgeçilmesi aksi takdirde adlı makamlara başvuracağımı beyan ederim.

18 Temmuz 2023 10:04

2018 yılında evlenirken Samsung markasına güvenip evimizin tüm beyaz eşyalarını aldık. İlk önce 2022 yılında bulaşık makinemiz yıkamama sorunu verdi ve tamir edilerek düzeldi. 2023 yılında ise şubat ayında deprem bölgesine görevli olarak gidip geldiğimde buzdolabının bozulduğunu soğutmadığını ve tüm ürünlerimin bozulduğunu gördüm. Yetkili servis çağrılmış olup buzdolabına müdahale edilmiştir. Sorunun çözüldüğü söylenerek bizden 1.650 TL ödeme istenmiştir. Daha sonrasında 5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen tam kurban bayramında buzdolabımız yine aynı sorunu vermiş ve yine aynı şeyleri tekrar yaşamak zorunda kalmış olup yine tüm ürünlerimiz çöp olmuştur. Bayram sonrası olması sebebi ile içinde olabilecek olan zararı tahmin edeceğinizi varsayıyorum. Servis 3 temmuzda gelmiş ölçümleri yapmış kompresörün yağ renginin değişik olursa bunun gaz sistemine zarar verebileceği bundan dolayıda gaz sisteminin ve kompresörün değişebileceğini ve diğer sistemlerinde değişeceğini söylemiştir. Kompresör 10 yıl garantili olmasına rağmen kompresörden kaynaklanan sorundan dolayı benden 3.500 TL ücret alınmıştır. 3 temmuzda başlayan tamir süreci 17 Temmuz da sonlandığı bu süreçte yerine dolap verip en azından ilaçlarımızı koyabileceğimiz bir çözüm sunmak şöyle dursun süreçte ilgi alaka asla gösterilmedi bu süreçte eşim ilaçlarını alabilmek için yakınlarda oturan arkadaşının evine günde 15 km yol yaparak gidip gelmek zorunda kalmıştır. Taktir edersiniz ki günümüz koşullarında 15 gün boyunca günde 2 öğün dışarıda yemek ve yol masrafları eklenince dolabın yokluğun maliyeti epey fazla olmuştur. Gel gelelim ki 17 Temmuz itibari ile teslim olan dolabımız içi boş olarak çalıştırılmasına rağmen 18 Temmuz sabahı ölçüm yapıldığında hala aynı hatayı verdiğini görünce servisi tekrar aradık ve servisin bir sorun kalmadığını bizim derecemizin yanlış ölçtüğünü söylemiştir. Yani hala süreç çözüme kavuşmuş değil mağduriyetimiz gün geçtikçe artmaktadır. Sizden empati kurarak bu mesajı okumanızı rica ediyorum çünkü görüştüğümüz yetkili servis bu empatiden yoksundur. Sürecin acilen çözüme kavuşmasını buzdolabının değiştirilmesini artık devamlı bu tedirginlikle kullanmak istememekte ve benden alınan 3.500 TL'nin haksız yere alındığını tarafıma iade edilmesini aksi takdirde tüm yasal yollara başvuracağımı beyan ederim. Samsung gibi bir dünya markasının gerekeni yapacağını düşünüyor ve umut ediyorum.

03 Temmuz 2023 08:57 (Şikayetten 13 saat sonra)

07 Temmuz 2023 19:07

4 gün önce şikayetim üzerine müşteri hizmetleri iletişime geçti. Yardımcı olacaklarını söylediler. Bu sırada buzdolabıma servis baktı ve temizlik yapılacağını ayrıca birkaç parçanın değişeceğini söylediler ve bunun masrafının 3500 TL olduğunu söylediler. Bende bunun üzerine müşteri hizmetlerini tekrar aradım bu ücretin fazla olduğunu daha önce zaten aynı sorundan dolayı ücret ödediğimi söyledim tekrar ve ücret indirimi istedim. Ancak bugün tekrar sabahtan itibaren 5 sefer aramama rağmen şimdi dönüş yaptılar ve bu ücret konusunda indirim yapamayacaklarını söylediler. Bende 1 haftadır bu sıcakta buzdolabım olmadığını servisin yapacak olursak 1 haftadan önce yapılmayacağını yani 10 gün mağdur olacağımı zaten buzdolabımdaki ürünlerin telef olduğunu bu süre zarfında devamlı dışarıdan hazır yemek yediğimizi ve hatırı sayılır ücret ödediğimizi ve bunların üstüne indirim istediğimi betan ettim. Yalnız ilgili arkadaş yardımcı olamayacaklarını zaten ilk günde biz size kesin yardımcı olacağız diye bir beyanlarının olmadığını söyledi. Dünya markası olan Samsung markasının ne olduğunu böylece anlamış olduk. Siz olun asla diğer markalar varken bu markayı düşünmeyin. Aynı sorunu başka bir markada bir arkadaşımız yaşamış olup diğer marka buzdolabı yapılana kadar muadil buzdolabı bile vermiştir. Alırken her şey çok güzel pazarlıyorlar ancak sonuç ortada tekrar diyorum asla düşünmeyin bu markayı özellikle beyaz eşyada.

Sakıp sonuçtan hiç memnun değil

Sakıp
13 Temmuz 2023 17:56
Özlem sonuçtan hiç memnun değil

Özlem
29 Temmuz 2023 14:41
Onur sonuçtan hiç memnun değil

26 Mart 2024 15:38
Tayfun sonuçtan hiç memnun değil

Tayfun
28 Ağustos 2023 15:20