QNB Finansbank Adıma Hesap Açılmış Ve Borçlandırılmışım. Suç Duyurusunda Bulundum.

03 Mart 2024 12:32

1 Mart günü 08502220900 numaralı telefondan 16.36 da arandım. QNB Finansbank güvenlik biriminden aradıklarını söylediler. Şüpheli işlem için arandığımı adınıza kredi kullandırılmış gözüküyor dediler. 0545 li bir numara söylediler bana ait değil dedim. Bir gıda firması gibi bir şey söylediler tanımıyorum dedim. Bilgilerimi istediklerinde banka olup olmadığınızı bilmediğim için bilgi vermedim. Benim bu bankada açık hesabım olmadığını ve kredi kullanmadığımı belirttim. Daha sonra numarayı araştırdığımda QNB Finansbank a ait olduğunu gördüm. Bankayı aradığımda kimlik numaramı söylediğimde hesaplar blokeli gözüküyor bilgi veremeyiz dediler. Hem benden habersiz hesap açılıyor hem de bilgi veremiyorlar. Sonra e devletten kredi risk raporu aldığımda 22 Şubat 2024 de adıma hesap açılmış aynı gün tüketici kredisi 205715 TL kullandırılmış aynı gün kredili mevduat hesabı açılmış 25000 TL ve bundan da 21258 TL çekilmiş. Ve yine aynı gün 150000TL değerinde kredi kartı çıkarılmış olduğunu risk raporumda gördüm. Daha başka işlemler yapıp yapmadıkları hakkında bilgi alamadım. Bu hesabın numarasını, hangi şubeden açıldığını bile bilmemekteyim. Benim rızam dışında imzam ve onayım olmadan hesap açılışları yapılmış gözükmektedir. Ne ıslak imzam vardır ne de iletişim araçlarından herhangi bir onayım. Konu ile ilgili 2 Mart 2024 tarihinde Kartal Anadolu adalet sarayına giderek savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bu konuda bankanın da açığı olduğunu düşünüyorum aslında durum öyle gözükmekte hem hesabı açandan hem de bankadan şikayetçi oldum. Bu borcu kabul etmiyorum. Borcun silinmesini istiyorum. Kendi hatalarından vazgeçilmediği takdirde de hukuk mahkemesine gideceğimi buradan bildiriyorum. Ayrıca başka hangi işlemler yapıldığı konusunda da bilgi bekliyorum. Bu borçları kabul etmiyorum adıma izinsiz açılan ve işlem yapılan bu bankadaki tüm hesapların kapatılmasını istiyorum bana ait değillerdir. Cuma geç saate arandığım için herhangi bir şube ile temasa geçemedim. Sadece müşteri temsilcileri ile 08502220900 numaralı telefondan görüşebildim ve hiçbir bilgi alamadım. Pazartesi ilk işim bir şubeye uğrayıp sorularımın cevabını almaya çalışacağım. Her türlü yasal hakkımı kullanacağım. Bu borçları kabul etmiyorum. İnşallah başka borçlarda çıkarmamışsınızdır. Hiçbir imzam ve onayım bu hesaplar ile ilgili yoktur. Bilgimde yoktur.

03 Mart 2024 13:08 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB Finansbank

03 Mart 2024 13:33

Hem savcılığa hem de CİMER üzerinden ilgili birimlere şikayette bulundum. Bu borçları kabul etmiyorum. Ne ıslak imzam ne de onayım vardır. Borçların silinip benden izinsiz adıma açılan hesapların kapatılmasını istiyorum. Hızlı bir şekilde bu işlemin yapılmasını istiyorum.

03 Mart 2024 13:35

Bu arada ben sizin müşteriniz değilim.

09 Mart 2024 01:00

Pazartesi hangi şube olduğunu öğrendim. Bu işlemlerin yüz yüze yapıldığını öğrendim. İlgili şube tarafıma hiçbir döküman vermemektedir. İlgili şubeye borcu kabul etmediğime dair dilekçe verdim. Dilekçe ile birlikte kimlik fotokopisi istediler. Kimliğimi verdim fotokopisini aldılar. İki, üç güne dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen şu ana kadar bir dönüş yapan olmadı. Hangi saatte gelmişler bunun bilgisi bile tarafıma verilmiyor. Tekrar söylüyorum ıslak imzam ve onayım hiçbir şekilde yoktur. Savcılığa gidip konu hakkında ek beyanda da bulundum. Borcun silinmesi ve e devletimden de kaldırılmasını istiyorum. Ne hesap ne bu borç bana ait değildir. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davasıda açacağım. Şubeden yüz yüze nasıl böyle bir işlem yapılır. Her türlü yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağımı buradan tekrar hatırlatmak istiyorum. Dilekçemin genel müdürlüğe ulaşıp ulaşmadığı bilgisi dahi tarafıma iletilmedi. Ayrıca dilekçe için kayıt numarası istememe rağmen şubeden kayıt numarası veremeyeceklerini ilgili müdür söyledi. Hızlıca çözüme kavuşmasını ve tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum.

20 Nisan 2024 15:36

Konuyu artık basına taşımayı düşünüyorum. Tekrar söylüyorum bu hesabın açıldığı tarihte kendi kurumumda çalışmaktayım. Hesabım olmayan bankadan adıma hem de yüz yüze hesap açılmasına nasıl izin verirsiniz. Ne ıslak imzam, ne rızam ne de onayım vardır. Bu borç bana ait değildir e devletimden silinmesini hızlıca talep ediyorum. Konu ile ilgili avukat tuttum savcılığa da gerekli yasal süreçlerde başvurdum. Şahısın ve işlemi yapan personelin olduğu kamera kaydını neden gerekli yerlere iletmek için bu kadar beklediniz. Bankanıza gelen ve işlem yapan kişi ben değilim. Kameradaki şahıs ve işlemi yapan personelden şikayetçiyim. Savcılığa da ayrıntılı bilgi ve gerekli ek beyanlarda bulundum. Bana ait olmayan bu borcun e devletimden hızlıca silinmesini istiyorum. Gerekli işlemleri yapmadığınız takdirde suçluyu koruduğunuzu düşünmeye başlayacağım çünkü bu zamana kadar kamera kayıtlarını verseydiniz suçlu ya da suçlular şimdiye kadar yakalanmıştı. Ayrıca zaman geçirilerek deliller mi karartılmaya çalışılıyor bu konuda düşündürücüdür. Tekrar söylüyorum konuyu basına taşımayı düşünüyorum çünkü bankanız beni mağdur etmeye devam ediyor. Bu süreçte maddi ve manevi yıpratıldım.

Yorumlar (5)

Yusuf

Hocam Kvkk.gov.tr üzerinden bankayı şikayet ettim. Banka açık bir şekilde kişisel verilerin korunması kanununu ihlal etmiştir. 3. Kişiler tarafından temin edilen kişisel bilgilerin hukuka aykırı olarak işlemiş ve mağduriyete sebep olmuştur. Bununla ilgili KVKK kurulunun emsal bir davasını okudum sitesinde var benzer durum bir vatandaşın daha başına gelmiş bankaya ceza kesilmiştir. Ayrıca Tüketici Mahkemesi'ne de başvurdum. Savcılığa da başvurdum. Geriye sadece Maddi manevi tazminat davası açmak kaldı. Onu da bu psikiyatriden rapor alıp açmayı düşünüyorum

Yusuf

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Benzer durum bugün benim de başıma geldi sabah telefonuma QNB finans banktan mesaj geldi adıma bu sabah Bursa Bademli şubesinden hesap açılmış (Tunceli'de yaşıyorum) kredi kartı başvurusu yapılmış şanslıyım ki kredi kartı başvurusu onaylanmamış. Bugün bende savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Durumun akıbeti hakkında bilgi almak istiyorum borcunuz silindi mi süreç nasıl işledi

Abdulkadir

Halen mahkeme süreci devam ediyor. Kapısından dahi geçmediğim banka beni dert sahibi yaptı. Tabelasını dahi görmek istemiyorum.

Canan
Canan

Aynı tarihte bende aynı durumu yaşadım. Benim adıma da 100 bin kredi ve 30 da kredi kartından çekilmiş. Benim kredi talebim yoktu. Üst üstte üç krediye nasıl izin veriyor banka bilmiyorum.

Abdulkadir

Benim bu bankada hiç hesabım yok iken yüz yüze bu işlemi yapmışlar aynı gün hesap açıp paraları da vermişler büyük güvenlik açığı var.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

26 Mayıs 2024 09:08

13 Mayıs 2024 08:18