Hüseyin sonucu yetersiz buldu

Kuveyt Türk Altın Hesabı: Yüksek Komisyon Şoku!

12 Kasım 2024 10:57

Kuveyt Türk altın hesabındaki altın fiziki olarak almak istediğinde gram başına %1 olan işlem ücreti %4 e çıkarılmış ve bu hususta tarafımıza bilgi verilmemiştir. Hesaptaki altınımızı almak istediğimizde bu kadar yüksek komisyon oranı ödemek zorunda olduğumuz belirtilmekte. İslami hassasiyeti için müşterisi olduğumuz banka fahiş oran ile işlem yapması ne kadar islami hassaslık! Derhal bu yanlıştan dönülmesi gerekmekte ve müşteriler mağdur edilmemelidir. Fiziki altın alırken yüksek komisyon oranı ödemeden işlem sağlamak istiyorum. Bu şekilde giderse Kuveyt Türk de artık tercih etmeyeceğim işletmeler arasında yer alacaktır.

12 Kasım 2024 11:00 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Ali
Ali

Herkes komiyonu yazmış da bankadan fiziki teslim alan olmadı mı son zamanlarda?

Yusuf
Yusuf

Herkes kendini akıllı sanıyor, katılım bankasını ise saf, Kuveyt Turk tamamen haklı, Harem i takip edin, aldığınız gün Harem satış ne ise ona denk gelir. Komisyon altını fizikiye çevirmek için verilen işlem ve nakil ücretidir. O zaman tüm millet bankadan ucuza alsın sonra gitsin kapalı çarşıda bozsun. Niye bankadan bozmuyorsunuz alırken ucuza aldınız diye sormak lazım. Ya da fiziki lazımsa illa ki o zaman Harem yani piyasa karşılığını aldığını bil. Bugün mesela kapalı çarşıda 24 ayar gr 7460 TL Bankada 7.140 TL %4 komisyon aradaki 320 TL fark işte bazen 20 TL ucuza denk gelir bazen 20 TL pahalıya, ne yapacak insanoğlu 7140 TL den fizikiyi çekip sonra kapalı çarşıda 740 e mi satacak. Burada şikayet edenler lütfen biraz mantıklı düşünün.

Nedim
Nedim

1000 TL komisyon ne demek hiç mi Allah korkuları yok. Sarraf bile bu kadar para kazanmıyor.

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk'te Altın Tesliminde Beklenmedik Komisyon Ve Gecikme

15 Kasım 2024 11:44
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Gram Altın Çekiminde Yüksek Komisyon Şoku

12 Eylül 2025 16:28
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk'te Altın İşlemlerinde Yüksek Komisyon Sorunu

20 Şubat 2025 15:23