Tunay sonuçtan hiç memnun değil

Blokeli Kredi Tutarının Değer Kaybı ve Kullanım Kısıtlaması

08 Ekim 2024 19:19

06-08-2024 tarihinde Eskişehir organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren İş Bankası şubesinden 220.000,00₺ ihtiyaç kredisi çektim. Banka bu kredimin %10 una teminat olarak bloke koyacağını ifade etti. Tüm itirazlarıma karşılık ihtiyacım olduğundan dolayı kabul ettim. Bu blokeli kısmı 12 ay boyunca kullanamıyorum. Ayrıca bu meblağ ülkemiz şartlarında her geçen gün Türk lirası değerinden kayba sebep oluyor. Blokeli tutarın bedeli hesap veya altın/döviz hesabında değerlendirilmesini talep ettim. Bu talebimde karşılanmadı. Bana ait olan ve faizini ödediğim ama kullanamadığım bu tutarın her gün değer kaybetmesi, müşteri menfaatini korumama yönünde devam etmesi doğrumudur?. İlgili kurumların bu tür uygulamaya yönelik çözüm önerisi var mıdır?. Yapılan işlem doğru veya yanlış bir uygulamamıdır? Doğruysa neden doğru, yanlış ise neden yanlış olduğunun ilgili kurumlar tarafından bana yazılı bir açıklama olarak e-posta ile bildirilmesini, bildirilmediği takdirde yasal cevap süresi sonunda adalet aramak için tüm hukuki başvurularımı yapacağımı arz ederim.
Saygılarımla,
Tunay K*******
Not: yukarıdaki yazı CİMER'e aynen yazılmıştır

04 Kasım 2024 01:58

15.10.2024 tarihinde kredi kartı limit arttırımı başvurum değerlendirme için yeterli süreyi aşmasına rağmen sanırım önceki şikayetimden dolayı bir türlü değerlendirme yapılmayıp süreci sebepsiz bir şekilde uzatmaktadır. Bu değerlendirmenin bir an yapılıp talep ettiğim miktara yükseltilmesini talep ediyorum. Aslında limitim oldukça yüksekti. Fakat devlerin kart limiti 100.000₺ üzeri olanlardan keseceği haksız kesinti için limitimi 99.000₺ düşürmüştüm. Acaba banka ve devletimiz, savunma sanayi fonuna aktarılacak bu tutarın vatandaşın tepkisini görmesi üzerine, bir tür ceza olarak banka müşterilerinden mi çıkartıyor. Banka kazanamadı ve ilgili kurumun kasasına para girmedi. Normal de sürekli arttırıma giden hatta talep üzeri arttırımda bulunan, emekli maaşımı da aldığım bankanın bu değerlendirmesinin bu kadar gecikmesini bir türlü anlamış değilim. Yukarı'da bahsettiğim üzere önceki şikayetim, İş Bankası'ndan kullandığım kredi için bloke konulan %10 luk kısmın kullanıma açılmasını talep etmem üzerineydi

Tunay
Tunay
24 Ekim 2024 12:00

Hala bir resmi cevap yok

Mahkeme Kararına Rağmen Kredi Taksitlerinin Durdurulmaması

22 Mayıs 2025 12:07
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

Ödeme Tarihi Esnekliği Sorunu

03 Mart 2025 15:21

02 Eylül 2023 09:38
İş Bankası Banka Kredi Geri Ödemesi Tahsilatı Yapılamıyor.
İrfan sonuçtan hiç memnun değil

18 Aralık 2024 08:27
İş Bankası'nda Bloke Sorunu: Hisse Senetlerime Erişemiyorum
İş Bankası'nda Bloke Sorunu: Hisse Senetlerime Erişemiyorum
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

01 Ağustos 2025 15:33

İş Bankası Kategorileri