Halkbank'ta İstem Dışı Yenilenen Sigorta Poliçesi Ve İptal Talebi

11 Aralık 2024 10:23

Sn. Yetkili
Halkbank 233-1481848 Hesabı ile Konut ve Araç Kredilerim bulunmaktadır.
Togg Araç kredisi için kullanım esnasında yapılan Çapraz Ürün Hayat ve Emeklilik Poliçesi rıza hilafım dışında 01.11.2024 tarihinde yenilenmiş yine bilgim dışında istemsizce KMH hesabımdan otomatik alınmıştır. Şubenizden 26.11.2024 tarihinde iptaline yönelik talebimi göndermiştim.
Sigorta ettirenin cayma hakkı yenileme onayı ve bilgisi yoksa priminin ödenmesinden itibaren 30 gün olup ödeme otomatik olarak (Kredili Mevduat Hesabı) eksi hesaptan alınarak bilgi verilmeden tanzim edilmiştir. 15 günlük süre bilgi verilmesi ve muvafakatin alınarak karşılıklı müzakere sonucu doğmaktadır.
Öte yandan cayma süresi talebi ile gelen taleplerde Hayat Sigortaları gün bazlı iade zorunludur. Yani 26.01.2024 tarihinde size talep geldiyse zorunlu olarak en fazla 25 günlük poliçe bedelini kesebilirsiniz ancak bu tarih 30 günlük paranın ödendiği tarihin içinde kalmaktadır.

Sigorta poliçesinin iptali ile iadesinin sağlanmasını, aksi durumda Sigorta Tahkim Komisyonu’na verilmek üzere cevap yazısının kaşe ve imzalı olarak verilmesini rica ederim.
Saygılarımla.

Andaç G******

11 Aralık 2024 10:34 (Şikayetten 10 dakika sonra)

12 Aralık 2024 15:29

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

13 Aralık 2024 10:08

E mail kanalıyla verilen bilgi sadece uygun bulunmadığı ben iptal et diyorum yasal hakkım diyorum uygun değildir diyor. Arkadaş beni telefonla arasınlar diyorum sallayan yok.

Sema sonuçtan çok memnun

05 Haziran 2024 14:32
Ali sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2024 10:42
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

16 Nisan 2024 20:50
Halkbank Aldığım Kredinin Bilgim Olmadan Poliçe Yapması