Doğukan
27 Haziran 2024 14:26

Annem yakın bir geçmişte emekli oldu ve Halkbank üzerinden maaşını alıyor. Ancak maalesef ki Halkbank'ı seçtiğimiz günden bin pişmanız. Öncelikle 22.01.2024 tarihinde tarafımıza 'Bankamız politikaları gereği kredi kartı başvurunuz uygun bulunmamıştır.' diye mesaj geldi. Sonrasında 07.02.2024 tarihinde 'Bankamıza yapmış olduğunuz kredili mevduat hesabı başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır.' diye bir mesaj daha gelmesi üzerine bankayı aradık ve tarafımıza böyle mesajların geldiğini belirtip bu neyin nesidir diye sorduk. Bize sistem üzerinden herhangi bir şey görmediklerini, önemsiz bir şey olduğunu belirttiler. Sonra 12.06.2024 tarihinde 'Paraf Troy başvurunuz onaylanmıştır.' diye bir mesaj aldık. 13.06.2024 tarihinde 'Bankamıza yapmış olduğunuz maaş avansı başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır.' diye bir mesaj aldık ve tekrardan bankayı aradık ve şüpheli işlem bildirisinde bulunduk. Müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede şubeden kaynaklı olabileceği, şube ile görüşmeniz gerekmektedir diye bilgi verildi. Ben de kendilerine şaşkınlıkla 'Şube çalışanları kafalarına göre ya da prim kazanmak için müşterilerden habersiz kart başvuruları mı yapıyor?' diye sordum. Aldığım yanıt tabii ki de 'Bilmiyorum.' oldu. Sonrasında sistemde kredi kartı onayını görüntülediğini belirtti. Ben de bu kredi kartını istemediğimizi belirttim. Ancak daha sonrasında verdiğimiz beyanların hiçbir önemi olmadığını anlamak ile birlikte Kuryenet tarafından kredi kartı tarafımıza teslim edilmek üzere yola çıkmış. Bu süreçte banka kafasına göre kredi başvurusu, kredi kartı başvurusu vb. şeyleri yaparak kredi puanını etkilemek ile kalmamış, güvenimizi de ağır bir şekilde zedelemiştir.

27 Haziran 2024 14:27 (Şikayetten 1 dakika sonra)

27 Haziran 2024 16:44

Özlem
06 Haziran 2024 19:01

Halkbank Benden Habersiz Kredi Başvurusu Yapıyor, Hesap Açıyor.

22 Mart 2024 15:59

28 Kasım 2023 19:34