Savaş sonuçtan hiç memnun değil

Grundig Çamaşır Makinesi Garanti Karmaşası

Savaş
06 Aralık 2023 11:16

Çamaşır makinesi aşırı ses yapıyordu. Servis geldi, makineyi atölyelerine almaları gerektiğini söylediler, makineyi götürdüler. Bir gün sonra makinenin içinden vida çıktığını söylediler ve para istediler. Makinenin garantisi var, o vidanın nereden oraya girdiğini, makinenin içinde olan vidalardan olabileceğini düşünüyorum. Makineyi aldım, bir ay sonra aynı sorun yine olmuştu. Servis gelmiş, içinde yabancı cisim vida olduğunu söylemiş, makineyi götürmüş ve ben bir hafta 10 gün makine beklemiştim. Hatta servis parça değişmesi gerektiğini söyledi. Ben yetkili birileriyle görüştükten sonra parçayı değiştirmeden yapmışlar, garanti kapsamında makine alınmış, ücret alınmamıştı. Yine aynı sorun insanın aklına makinenin yavaş yavaş döküldüğünü getiriyor. İçindeki vidalar aşırı sesle çıkıyor, makine sahibine de garantiye girmiyor denip ücret isteniyor. İnsanın aklına şu da geliyor; hem müşteriden hem garanti kapsamında diye bayiden para alınıyor. Zaten gelen servislerin aklı fikri para. O zaman garanti nin ne anlamı var? Malı satarken 3 yıllık garantiyi 7 yıllık diyorlar, ben mağdurum, şikayetçiyim. Bu marka bu servisleri denetlemiyor mu? Sattığın ürünün garantisini neden gözetmiyorsun? Aynı sorun ilkinde birilerini arayınca çözüldü, garanti kapsamına alındıysa, aynı sorun ikinci defa neden garantiye girmiyor? Bu makinenin içindeki vidalar kontrol edilmiyor mu? Tarafıma ilgili kişi dönüş yapılırsa, video olarak da sözlü olarak da bilgilendiririm. Aynı zamanda bugün gün içinde Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunacağım.

13 Aralık 2023 22:36

Yaklaşık 1 yıl önce Medya mark'tan Grundig marka 10 kg çamaşır makinesi aldım. 1 ay kullandım, içinden ses geliyor diye servis çağırdım. Servis geldi, içinde bir çisim olduğunu söyledi. Ve makineyi götürdü. 1 gün sonra arandım makinenin parçasının değişmesi gerektiği söyledi. 1 aylık makinenin ne diye parçası değişeceğini sordum, değişimini kabul etmedim, ertesi gün bana parçanın değişmeyeceği söylendi. Ve içine kaçan cismin garanti kapsamında karşılanacağı söylendi makinem getirildi. Ücret alınmadı. Aradan yaklaşık 6 ay sonra bu makinenin sesi yine başladı. Ben yine servis çağırdım, bu sefer başka servis geldi, yine atölyeye götürülmesi gerektiği söylendi, götürülürken de garantiye girip girmeyeceği makineyi açtıktan sonra belli olacağı söylendi. 1 gün sonra arandım, makineden 1 cisim çıktığını 1000 TL ücret olduğu söylendi. Bende daha önce de bir başka servis aynı durumdan ücret almadığını söyledim. Makinenin tamirinin yapılmamasını söyledim. Makinemin çalışmasında herhangi bir sorun yoktu, makine sadece ses yapıyordu, Aynı gün servis 1 kaç kez beni aradı. İçindeki cismin alınmasını istemedim. Ve makinemin tarafıma teslimini istedim. Kendimin de, makinamı gelip alabileceğimi söyledim. Servis tarafından her arandığımda bana racon kestiler. Atar yaptılar. Ben altan aldım onlar ibana para at gönderelim makineni. Yoksa göndermeyiz dediler. Ben defalarca makinemin ücretsiz aldıkları gibi tarafıma verilmesini istedim. Onlar inadına tehdit gibi bana sözlü beyanlarda bulundular. Bende defalarca 4440888 i Arçelik Grundig müşteri hizmetlerini aradım. Derdimi anlattım. Not aldılar, bana servis dönüş yaptı, yine parayı, dediler ibanıma at parayı, makineni vermeyiz gibi sözler söylediler. Benim sorunum çözülmedi. Bende şikayet var a yazdım. Bu markanın kimi kimsesi yok mu,1 makine satacağız diye yarım saat dil döken satıcı elemanı, bunu üreten firma çalışanları bu markadan ekmek yiyor. Bu ve bundan önceki servisleri denetleyen yok mu. Bunlar dağ başında gibiler, kime atar yapıyor, neye göre garantiye makineyi sokuyor, neye göre sormadan makineyi yapıyorlar. Ücreti neye göre alıyorlar. Müşterilerine yukarıdaki kelamları neye göre yapıyorlar. Mafyamı bunlar. Ben yaklaşık değeri 15000 TL olan makinemin acilen tarafıma verdiğim gibi gerekirse 1 kaç dahada içine servis cisim atsın, tarafıma teslim edilsin, istiyorum. Sizlere tekrar tekrar rica ediyorum. İsterse makineyi servis vinçle ezsin bana parçalarını getirsin. Şikayetçi olmayacağım, bitirin bu işi,

06 Aralık 2023 12:17 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sevgili müşterimiz , Öncelikle Firmamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. Şikayetiniz bizlere ulaştı. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Grundig ailesi olarak sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz. 7/24 yanınızdayız, mutluluğunuz için buradayız. Grundig Müşteri İletişim Merkezi

Şakir sonuçtan hiç memnun değil

Şakir
06 Kasım 2024 17:51

Grundig Çamaşır Makinesi: Bitmeyen Gürültü Ve Etkisiz Servis

Zeliha
20 Mart 17:47
İlker sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik'in Garanti Kapsamında Müşteri Mağduriyeti

İlker