15 Aralık 2024 22:38

ECA Kombi Mağduriyeti: Garantisi Devam Eden Kombi Sürekli Arıza Yapıyor ve Ücret Talep Ediliyor!

28.02.2024 tarihinde sıfır eve sıfır kombi mantığıyla ECA bayisinden Citius Premix 24 HM DG ERP modeli kombi satın aldım. Garantisi 01.05.2024 tarihinde başlayan ve 01.05.2027 tarihine kadar geçerli olan kombi, daha 6 ay dolmadan sürekli arıza yapmaya başladı. Üstelik garantisi olmasına rağmen fahiş ücretler talep edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Yaşanan Sorunlar:
04.12.2024 tarihinde: Kombi arızalandı. ECA yetkili servisine kayıt oluşturduk. Ancak, servisten gelecek kişi daha cihazı görmeden telefonda "kart arızası", "fan arızası" gibi teşhisler koyarak 9-10 bin TL masraf çıkacağını söyledi. Eve gelip kontrol yapmasını istediğimizde, cihazı inceledikten sonra “pompa arızası” olduğunu belirtti ve rapor tuttu. Kış mevsiminde olduğumuz için, istemeyerek de olsa 5 bin TL’den fazla ödeme yapmak zorunda kaldık.

15.12.2024 tarihinde: Kombi tekrar arıza yaptı. Yetkili servise yeniden talep oluşturdum. Ancak daha önceki deneyimimden ötürü, yine cihazı görmeden benzer şekilde “kart arızası” gibi yüksek maliyetli teşhislerle karşılaşacağımdan eminim.

Sorularım ve Şikayetlerim:
Nasıl oluyor da sıfır alınmış bir kombi, garantisi devam ederken bu kadar kısa sürede kart, fan ya da pompa gibi temel parçaları arızalanıyor?
Ürün garantisi varken neden bu parçalara neredeyse kombi fiyatı kadar ücret ödemek zorunda kalıyorum?
Satış sırasında verilen 3 yıl garanti neden arızalar çıktığında uygulanmıyor?

Taleplerim:
Kombimin garantisi kapsamında ücretsiz şekilde tamir edilmesini talep ediyorum.
Daha önce ödediğim 5.000 TL'nin tarafıma iadesini istiyorum.
Bu mağduriyetimin tekrar yaşanmaması adına gerekli kontrollerin sağlanmasını ve cihazın arızasız şekilde teslim edilmesini bekliyorum. Eğer sorunlara direkt çözüm bulunamaz ise kombinin değişimini talep ediyorum.

Şu an kış ayında sıcak su ve ısınma gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Hava soğuk ve garantisi olan bir kombinin çalışmaması kabul edilemez bir durumdur. Acilen çözüm bekliyorum!

Ekler: Yetkili servis raporu ve ödeme dekontları elimde mevcuttur.

15 Aralık 2024 22:39 (Şikayetten 1 dakika sonra)
15 Aralık 2024 22:41

Hizmet birimlerinizden sorunumu çözemiyorum. Bu platforma yazmamın amacı zaten bu.

19 Aralık 2024 07:43

Müşterimize bilgi sunulmuştur. Bilginize sunarız. Saygılarımızla ECA Çağrı Merkezi

Kaan sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Sonrası ECA Kombi Arızası Ve Yüksek Tamir Ücreti Şoku

Kaan
17 Şubat 2025 16:31
Garanti Sonrası ECA Kombi Arızası Ve Yüksek Tamir Ücreti Şoku
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

ECA Kombi Garanti Başlangıç Sorunu Ve Yanıltıcı Bilgilendirme

Abdullah
05 Şubat 2025 14:29
ECA Kombi Garanti Başlangıç Sorunu Ve Yanıltıcı Bilgilendirme
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Kombim Her Yıl Aynı Arızayı Veriyor, Kronik Sorun Çözülmüyor

Yunus