Gurur sonuçtan hiç memnun değil

D-Smart Arızalı Cihaz Sorunu

Gurur
10 Eylül 2024 14:33

33631466 numaralı D-Smart kullanıcısıyım. Uydu cihazım bundan birkaç sene evvel bozulmuştu. Müşteri hizmetleri ile konuyu görüştüm. Herhangi bir DSmart bayisine gidersiniz cihaz kontrolü yapılır şayet sizden kaynaklı bir hata değilse cihaz ücretsiz şekilde değiştirilir demişti. Bu duruma istinaden 3 ayrı DSmart bayisine gittim üçü de ; bizim cihazı test edecek koşullarımız yok ancak parasını öderseniz değişim yapabiliriz dediler.

Çaresiz verdim parayı ve yeni cihaz aldım. Almış olduğum yeni cihaz da kurulumu yapıldıktan 10 gün sonra bozuldu. Bir önceki cihazı 5 sene kullanmıştım. Bu hemen bozuldu. İş yoğunluğumdan kaynaklı değişime götüremedim. Cihaz günden güne daha çalışamaz hale geldi. Taahhüt süremin de sonuna gelmiştim. Yine müşteri hizmetlerine cihazımın bozuk olduğunu o yüzden TV hizmetinden faydalanamadığımı söyledim. Yine müşteri hizmetleri cihazı bayimize götürürseniz siz kaynaklı bir sorun değilse ücretsiz değişim olabileceğini söyledi.

Aynı sorunu daha evvel de yaşadığımı bu nedenle en doğru yetkili bayiyi bana önermelerini söyledim. Zira gittiğim bayiler cihazı test dahi etmiyorlardı. Hangi bölgede ikamet ettiğimi sorunca İzmir Karşıyaka dedim. Orada yetkili bayimiz yok Bayraklı ilçesi mansuroğlu mahallesinde ki bimser elektronik isimli bayinin bana yardımcı olabileceğini ilettiler. Çıktım aracımla 20 km yol gittim. Bayiyi buldum. Bayideki çalışan arkadaşımız 2 yıl önceki gibi bizim cihazı kontrol etme şansımız yok ancak parasıyla alabilirsiniz dedi.

Madem parası ile kiralık bir cihaz alacaktım neden onca yolu teptim. Karşıyaka'dan zaten parasıyla değiştirirdim. Neyse gitmiş bulunduk deyip parasını verip almak istedim. Kart çıkartınca, nakit alsam olur mu? Dediler. Niçin dedim kartın komisyonu oluyormuş. Ne kadar dedim 50 TL dediler. Hayır 150 TL için 50 TL komisyon nasıl olabilir. Hayret ettim! Neyse çaresiz çıkarıp nakit verdim parasını. En azından yeni cihazı test edin uzaktan geliyorum dedim. Test etme şansımız yok, sorun olacağını düşünmüyorum dediler.

Oradaki çalışan arkadaşı tenzih ediyorum o da kendisine söyleneni iletiyor kuşkusuz. Ancak bu denli kurumsallık iddiası olan bir firmaya bu tarz şeyler hiç yakışmıyor. Müşteri hizmetleri taahhüt uzatmak adına yanlış bilgi mi veriyor? Yoksa bayiler keyfi uygulama mı yapıyor? Kart çekince komisyon talep edilmesi de ayrı bir şikayet konusu. Günün sonunda ben sahip olmadığım "kiralık " bir cihazı neden iki defa satın almak zorunda kalıyorum. Üstelik arızalı cihaz test edilmeksizin.

12 Eylül 2024 17:01 (Şikayetten 2 gün sonra)

Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
12 Eylül 2023 11:51
D-Smart Alınan Değişim Ücretinin İadesi.
Ramazan sonuçtan çok memnun

Ramazan
27 Mart 2025 17:34
"Başarılarınız daim olsun benim için d. Smart sevilen bir markas beğenerek izliyorum selamlar. Teşekkürler..."

Bahri
02 Temmuz 2024 00:55