Sıfır Üründe Yaşanan Ses! (Bosch 7 Şarjlı Dik Süpürge)

Sıfır Üründe Yaşanan Ses! (Bosch 7 Şarjlı Dik Süpürge)
26 Mart 2024 14:316.628
Oğuzhan'ın Teşekkür Mesajı
Süreci yeni gelen süpürgemi de iade ederek tamamladık. Bosch genel merkezine problemli ürünü aldıkları ve süreç içerisindeki ilgileri için teşekkür ediyorum.

20.03.2024 tarihinde (6 gün önce) Media Markt satıcısından Bosch BCS711EXT modeli şarjlı dik süpürge aldım. Ürün kargoyla geldiği için teslim edilmesi'nin ardından aynı gün akşamı kutusunu açarak çalıştırdım ve halı üzerinden çekim yaparken garip bir ses (sanki uçak kalkıyormuş gibi) çıktığını fark ettim. O gün saat geç olduğu için ertesi gün (23.03.2023) Bosch Müşteri ilişkilerini arayarak cihaza bakılması için servis kaydı oluşturdum. 25.03.2023(dün) tarihinde servis elemanları geldiler incelediler ve sesin kaynağını çözemedikleri için cihazı incelenmesi için yanlarında götürdüler. Bugün tekrar aradılar ve cihazımda herhangi bir sorun olmadığını bildirerek teslim ettiler. Aslında gelen personeller problem olduğunun farkındaydı zaten o sebepten götürdüler ama Bosch Sakarya Servis Merkezi cihazı incelemiş ve sorun olmadığını söylemiş. Aşağıya cihazın videosunu ekliyorum. Bakalım bu videoyu izleyenler ne diyecek? Bosch Sakarya Servisinden şikayetçiyim. Ürünüm derhal yeni ürünle değiştirilmesi veya para iademin yapılmasını talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne konuyu taşıyacağımı bildiriyorum. Nasıl mağdur edildiğimi de tüm sosyal medya hesaplarımda paylaşacağım. Cihazla ilgili çekmiş olduğum inceleme videolarımda da bahsedeceğim. Bizler Bosch'un ürün ve servis kalitesine güvenerek sipariş ediyoruz. Yine Bosch'un seri 8 süpürgesini de hali hazırda kullanıyorum. Markaya güvenerek hediye amaçlı ailemize ürün alıyoruz hem sevdiklerimize mahcup oluyor hem de bu şekilde mağdur ediliyoruz. Bosch'un en çok reklamını yaptığı süpürgesini bu şekilde pazarlaması ve bu soruna normal diyerek geçiştirmesi kabul edilebilir değil. Ürünü satarken belirtin o zaman bu sesler duymanız normal diye. Ayrıca ürünün bağlantı noktalarından esneme de yapıyor. Servis ona da normal dedi. Bunlar henüz daha ürünü kullanmadan başımıza gelenler. Kullanım sonrası bu cihaz ne hale gelir düşünemiyorum.

26 Mart 2024 14:37 (Şikayetten 5 dakika sonra)

28 Mart 2024 14:28

Firma tarafından şikayeti yazdığım gün itibariyle arandım. Teknik servisleriyle görüşüp bana geri dönüş sağlayacaklarını bildirdiler. Fakat henüz geri dönüş sağlanmadı. Problemim halen devam etmektedir. Süreçle ilgili tüm gelişmeleri buradan aktaracağım.

29 Mart 2024 16:43

Süpürgeyle ilgili burada yaptığım şikayetle ilgilenen temsilci tarafından dün aranmıştım. Bugün için servisin geleceğini ve fabrika önerileri doğrultusunda yeniden inceleneceğini bildirmişlerdi. Bugün aynı servis elemanları geldi ve niye geldiklerinden habersizlerdi. Ürünü incelemediler. Biz zaten süpürgeye baktık bir problem yok deyip geri gittiler. Yani gerçekten çok ilginç bir durum. Artık dalga geçildiğini hissetmeye başladım. Ortada ayıplı bir mal var. Bunu kabul etmiyorsanız açıkça belirtin lütfen bizleri oyalamayın. Biz tüketicilerde firmaya güvenmenin sonucunu hep beraber görelim. Problemimle ilgili halen çözüm bulunamamıştır. Firmanın yaklaşımını ve süreçle ilgili gelişmeleri buradan sizlere aktarmaya devam edeceğim.

9 Mayıs 2024 09:20

Şikayetimi buraya yazalı 45 gün oldu. Ürünü ise alalı 55 gün oldu. Hala incelemede olduğu bilgisi aktarıldı tarafıma. 01.04.2024 tarihinde Bosch Yetkililerine ürünün detaylı videosunu gönderdim. Fabrika tarafından inceleneceği söylendi ve aradan tam 38 gün geçti. Şikayetim ne oldu diye aramasam sanırım ilgilenilmiyor. Halen bana gerçekçi bir gerekçe sunulmadı ve taleplerim karşılanmadı. Satış sonrası hizmeti daha iyi olan firmaları tercih etmek gerekiyor. Şayet Bosch markasında ben böyle bir hizmet veya müşteri odaklı bir yaklaşım göremedim. Cihazın çıkardığı sesten dolayı sorunlu olduğunu duymamak için videoyu izleyen herkesin kulağını tıkaması lazımdı ve sanırım bunu yaptılar. Ama ben hem kendi sesimi hem de cihazın sesini ve yaklaşık 2 aydır yaşattıkları mağduriyetleri her platformda anlatmaya ve duyurmaya devam edeceğim. Bu kadar zaman beklememin en büyük sebebi firmaya diğer ürettiği ürünlerinden dolayı olan güvenimdi. İlk zamanlarda da bu güvenimden dolayı talebim ürün değişimiydi. Ama geçen süreçte bu güvenin ne kadar yersiz olduğunu anladım. 6502 Tüketicinin Korunması hakkında Kanun kapsamındaki haklarım gereği bu olayı Ticaret Bakanlığına da ayrıca başvuru yapmak üzere Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet başvurusunu oluşturup süreci başlatacağım. Gelişmeleri buradan aktarmaya ve benzer şikayetleri olanların nasıl bir yol izlemesi gerektiğini göstermeye gayret edeceğim.

24 Mayıs 2024 14:12

Buradaki şikayetimle ilgilenen müşteri ilişkilerinde Gülay Hanımın (kendisine ilgisi için ayrıca teşekkür ederim.) çabaları sonucu Bosch Servisi gelip ürünü tekrar inceledi. Üründe problem olduğunu tespit etti. Ürün için bir üst modeliyle değişim veya para iadesi talep etmiştim. Aradan geçen 3-4 gün sonrasında Bosch Genel Merkezi tarafından arandım ve ürün değişiminin onaylandığını söylediler. Fakat ellerinde BCS712XXL modeli bulunduğu için o ürünün gönderileceği söylendi. Zaten aynı ürün sadece bataryayı 2'ye çıkarmışlar karşılığında aksesuarları azaltmışlar. Neyse ürün bugün geldi eski ürünümü verip yeni ürünümü teslim aldım. Ürünün kutusunu açtım. Parçalarını taktım ve çalıştırdım. Ve sonuç yine aynı. Bu üründe de aynı ses sorunu var. Bire bir aynı ses. Çekim yaptığı esnada cihaz ötüyor. Yeni ürünün videosunu da yüklüyorum inceleyebilirsiniz. Bu seride bir tasarım hatası var. Yoksa 2 ayrı aldığım süpürgede aynı sorunu yaşamam bir şans olamaz. Tekrardan ürün değişimi veya para iadesi talep ettim bakalım bu işin sonucu nerede bitecek. Bosch ürününe sahip çıkacak mı hep beraber göreceğiz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

4 Haziran 2024 14:21

28 Mart 2024 11:36

Maalesef bu duruma şahit olduktan sonra ben de aynı süpürgeden almıştım ama açmadan iade edeceğim. Tam bir hayal kırıklığı!

Bosch Elektrikli El Aletleri Bosch BCS711EXT Şarjlı Dik Süpürge Elektrik Çarpma Sorunu

13 Mayıs 2024 13:227.032

İyi günler dilerim. 26.02.2024 tarihinde Bosch marka şarjlı dik süpürge (Bcs711Ext) satın aldım. Bir ay sonra tutma yeri...

1 Destek1 Yorum

20 Günlük Bosch Dikey (BCS712xxl) Süpürgem Arızalandı

3 Kasım 2023 10:096.068

Bosch dikey süpürgem 20 gün içerisinde bozuldu. 2 Ekim 2023 tarihinde Bosch mağazasından almış olduğum BCS712xxl ürünüm ...

20 Günlük Bosch Dikey (BCS712xxl) Süpürgem Arızalandı
1 Destek

Bosch BBS611BSC Şarjlı Dikey Süpürge

14 Ağustos 2024 15:043.759

Media Markt Denizli Şubesinden 14.07.2024 tarihinde almış olduğum Bosch BBS611BSC model şarjlı dikey süpürge aldım. Süpü...

Tümünü Gör
Bosch Ultimate7 Dik Süpürge Arızası!

Bosch Ultimate7Dik Süpürge Arızası!

Halime

Berat
Bosch Aqua 7 Başlık Sorunu

Bosch Aqua 7Başlık Sorunu

Ceyda
Bosch Dikey Süpürge Çalışmıyor!

Bosch DikeySüpürge Çalışmıyor!

Yüsra